Audi 2.3 Nie pali na benzynie

23 Lip 2008, 19:42

Witam. Audi 90 rok 89, 2,3 benzyna + gaz. Ostatnio miałem problem z iskrą... dziękuje za pomoc. Iskra jest i na gazie pali ale na benzynie nawet nie zająknie. Pąpka działa, paliwo jest, ciśnienie też ale nie podaje na wtryski, tu jest chyba wtrysk mechaniczny. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.
Dj
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
  • 23 Lip 2008, 20:59

To że pompki (tu są dwie) wydają dżwięk nie znaczy że masz ciśnienie.Ten wtrysk wymaga najwyższego ciśnienia,ok. 5 atm.W układzie jest wtryskiwacz rozruchowy,ktory powinien wtrysnąć paliwo ale tylko na zimnym silniku.Ważna jest szczelność przewodu powietrza pomiędzy przepustnicą a urządzeniem wtryskowym.Sprawdż czy klapa spiętrzająca w urządzeniu wtryskowym może się swobodnie poruszać.Jeżeli jest ciśnienie paliwa i ręką uniesiesz klapę spiętrzającą to wtryski powinny wtryskiwać paliwo.Na probę można wyciągnąć jeden wtrysk.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

23 Lip 2008, 22:06

Zaczeło się od tego że pompka się spaliła, ta pod podwoziem przy baku, kupiłem drugą od audi 100 C4 i założyłem, nie wiem z jakim ona ciśnieniem pracuje, może ma za małe ciśnienie, a drugiej pompki to ja tam nie widze. Ciśnienie jest bo jak odkręcałem przewód paliwowy doprowadzający paliwko to oberwałem w oko niezłą dawkę, ale ile ma atmosfer to ja nie wiem. Odkręciłem przewód paliwowy który wychodzi z urządzenia wtryskowego do wtrysku i nic z niego się nie wydobywa. Tak jak pisałem jest instalka gazowa i może elektryka?
    Dj
    Początkujący

31 Lip 2008, 22:05

Sprawdzałem, pąpka jest założona od audi 2,6. Czy to może być przyczyną. Żeby się upewnić to muszę sprawdzić ciśnienie. Czy zegar od sprężarki się nadaje?
    Dj
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła AHS (2012)
      Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...