Audi 80 b3 1.8s - niskie obroty, nie jedzie i gasnie.

14 Maj 2009, 18:37

Witam, od dłuższego czasu mam problem z autem. Było już u kilku mechaników jednak żaden z nich nic nie pomógł. Po kilku dniu zabrania auta od mechanika problem się powtarza. Auto albo podczas jazdy albo po odpaleniu wskakuje na niskie obroty ok 300-400 nie reaguje na wciskanie gazu, tak jakby się dusił i ostatecznie gaśnie. Najpierw jeden mechanik stwierdził, że to kopułka i przewody więc zostały one wymienione ale problem się powtórzyl i drugi mechanik powiedzial że to moduł, wiec zostal naprawiony i problem znowu sie powtorzył. Czy moglibyscie pomóc i podpowiedzieć co to może być żebym jakos może podpowiedzial mechanikowi?
suchy90
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

14 Maj 2009, 19:45

miałem podobny problem tylko ze w audi b3 1.6 na gaźniku wtedy była pęknięta guma pod gaźnikiem i takie miałem objawy wymieniłem tą gumę i auto jeździ bez zarzutu
kania
Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki

30 Gru 2010, 18:13

Ja w swojej Audi 80 tyle ze w Dieslu miałem identyczny problem i okazało się ze było zapchane sitko w baku. Musiałem przedmuchać wężyk, którym pobierane jest paliwo i wszystko wróciło do normy. Problem pojawił się zimą przy niskich temperaturach kiedy paliwo zgęstniało...
masterkukis
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin