Audi 80 b3

26 Gru 2010, 09:48

witam wszystkich od pewnego czasu mam dziwny objaw z ladowaniem w mojej audi
po odpaleniu kontrolka ladowania gasnie a ladowanie bardzo pomalu podnosi swoje wartosci do 14.2v lecz gdy wlacze jakies obciazenie bodajze swiatla badz dmuchawe ladowanie pomalu spada az do 11.7v a kontrolki niezapal wiec wymienilem szczotki regulator napiecia i objaw nadal byl ten sam poczym wymienilem caly alternator i nadal jest to samo
bardzo prosze o jakas pomoc czym to moze byc zwiazane gdzie szukac przyczyny mi pomyslow juz brak
audi80_b3_88
Nowicjusz

Miejscowość: zdunska wola

26 Gru 2010, 11:08

1. Sprawdz to napięcie ładowania innym miernikiwm - może ten co masz głupieje przy dłuższym pomiarze.
2. Może to być słaby stan kabla , który leci z alternatora do akumulatora
3. Może to być słaba masa na klemie lub w miejscu, gdzie jest ona przykręcona do nadwozia bądz silnika albo też słaby stan na tym kablu
4. Ostatecznie może to być też wina akumulatora - sprawdz poziom wody w nim czy czasami nie widac płyt na wierzchu, naładuj go prostownikiem do pełna, sprawdz gęstość elektrolitu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyunadi Santa Fe Nowej Generacji - wizualizacje modelu
    Hyundai ujawnił pierwsze informacje dotyczące modelu Santa Fe Nowej Generacji, którego światowa premiera odbędzie się w lutym, a europejska prezentacja będzie miała miejsce podczas targów motoryzacyjnych w Genewie. ...
    Czy opłaca się kupować opony używane?
    Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...