Witam Ponownie,
Miałem tyle załatwień i do tego praca,że nawet nie miałem czasu zrobić porządnych zdjęć
Za to,coś tam wcześniej po przyjeździe na następny dzień było zrobione a troche przy oględzinach,gdy będzie ładna pogoda podpicuje go i zrobie zdjęcia takie jakie mają być
Na razie jest to:
Samochodzik przeszedł dzisiaj przegląd, jedynie kapie coś spod silnika lub wspomagania ale z tego co mówił brat jest to silnik,czytałem że często w 318-tkach przypadłością jest jakiś elektrozawór.
Olej w samochodzie trzeba koniecznie wymienić,dlatego też jutro z samego rana zaglądne do mechanika aby to uczynić.
Gdy samochód przyjechał do mnie,zacząłem go w wolnym czasie oglądać ma naprawdę świetne bajery nawet jest otwierany bagażnik na pilota-po prostu rewelacja.
To sprawia,że poświęce mu sporo czasu na dopieszczenie.
Silnik chodzi świetnie,drzwi zamykają się jak nowe.
Samochód ma faktyczny przebieg niewiele ponad 130 tys km,mam nawet wszystkie faktury od niemca z wszelkich napraw.
Dzisiaj gdy jechałem na przegląd,najpierw troche nie mogłem ogarnąć tej skrzyni biegów ale spowrotem było już fajnie:)
Przyśpieszenie jest niesamowite,silnik wydaje bardzo usportowiony dźwięk już podczas bardzo delikatnego naciśnięcia gazu i momentalnie przyśpiesza.
Mam wrażenie,że jadąc tym samochodem wszystkie inne stoją w miejscu mimo że jadą.
Spalanie? Hmm wiele w tej kwestii nie mogę się na razie wypowiedzieć bo nie zrobiłem nim jeszcze ani jednej nawet krótkiej traski ale w mieście z tego co widze,wskazówka pokazuje spalanie rzędu 10l/100 i jest to przy minimalnym wciśnięciu gazu jadąc pod górke na niskich biegach.
Z górki na 5 biegu spalanie jest praktycznie zerowe lub 2-3l/100km,
Napewno w niedalekiej przyszłości rozważe montaż instalacji gazowej.
Jeszcze raz Dziękuje Wszystkim którzy udzielali się na forum aby mi pomóc w wyborze:)