Audi 80 kręci, kręci i nie zapala

01 Sty 2013, 11:10

WITAM :)
Mam problem z moim autem , audi 80 , silnik 2.0 benzyna i LPG . Auto stoi w garażu , dość stare bo rocznik 90 :D Od 2 dni mi nie chce odpalić , już 2 razy akumlator rozładowałem , kręci i kręci i nie może go złapać . A boje się zapalić na pych bo boje sie o pasek rozrządu . Nie wiem czy dam to jakos rade sam sprawdzic czy od razu do mechanika doholować ?
dawidi
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: audi 80
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • 07 Sty 2013, 23:49

Pych nic Ci nie da jak silnik kręci normalnie. Sprawdzałeś czy pompka podaje paliwo ? Masz w ogóle paliwo? Sprawdzałeś świece czy iskra jest?
    Przełącz na samą benzynę i próbuj, jak miałem zdechnięty sterownik to pomagało. Po rozgrzaniu się silnika do 50 już odpalał normalnie i sam się przełączał.
    "... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
    stasiowski121
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
    Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
    Silnik: 2.5 TDI AXG
    Paliwo: Diesel
    Typ: Van
    Rok produkcji: 1997

10 Sty 2013, 18:35

no to tak :) wymieniłem aparat zapłonowy i palec w nim bo był spalony ale niestety nadal nie odpalał bo poza tym 3 świece były zalane olejem a jedna chyba nie działała sama , po wymianie tych świec wszystko smiga super . ale zastanawiam się nad wymianą silnika bo chociaż uszczelke u góry wyminilismy to gdzies z dolu przecieka wiec mam wybór albo nowy silnik albo szlifowac wszystko . I jeszcze jedno teraz mam silnik 2.3 i mam LPG ale mechanik mowi ze do tego silnika jaki ja mam nie wolno gazu dawac bo jest caly przewiercony i tylko śrubki powkrecane . Więc jaki mi silnik poradzicie , tylko tak żeby nie było problemu z gazem ale też żeby nie był słaby bo musi w sniegu dawać rade jeździć i żeby nie był za drogi .
    Z góry dzięki
    dawidi
    Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 2011
    Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: audi 80
    Silnik: 2.0
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sport/Coupe
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      OffRoad Show Poland 2012 / relacja
      Po raz pierwszy w Polsce odyły się Targi Pojazdów 4x4 w Warszawie! Ogólnopolskie Targi Pojazdów 4x4 OFFROAD SHOW POLAND w Warszawie to innowacyjne przedsięwzięcie, wychodzące naprzeciw rosnącej rzeszy ...