Audi 80 ocena ogłoszenia-jazda na co dzień 60-80km

26 Lis 2018, 14:24

pkc napisał(a):Nie ma natomiast praktycznie żadnych aut japońskich powyżej 20 lat, francuzów zresztą też jest niewiele.

Jeździ to co jest popularne i tanie. Byłem w Hiszpanii przez ponad 3 miesiące w 2012 roku i tylu starych francuskich aut nigdzie nie widziałem. Ogólnie to najpopularniejsze marki to były Renault, Peugeot, Opel i Ford.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

26 Lis 2018, 14:31

Ktoś tu zapomina że jak otworzyli granice i Euro było tanie to Janusze i Mirki naściągali tyle niemieckiego złomu że głowa boli. Chyba każdy ma w rodzinie osobę, która jeździła do DE po auta... Serio, do dzisiaj przy grillu słyszę takie opowieści. No i przesiadka właśnie z Poldka czy Malucha do Audi 80 to był szczyt marzeń, sąsiedzi mieli atak padaczki na taki widok. Aut z JP nie było wtedy, bo to był luksus i drożyzna, a sami Niemcy też ich zbytnio nie mieli, wiec nie było skąd ściągnąć.

Tylko większość tego złomu wylądowała już na szrocie, albo tankowana jest dalej ropą z sześćdziesiątki. Zresztą znam osoby które mają Golfy 4 czy Octavie I i dalej wlewają ropę z koparki za 3 zł. Mentalności nie zmienisz, chyba że kilka pokoleń później, ale to jeszcze za wcześnie na to.

Ale szczerze mówiąc u mnie na Kujawach to ja masy tych 80 nie widzę... Prędzej policzę E36/E46, Clio, Focusa, Astrę, Corsę, ale gdzie te cudowne Audi 80 to ja nie wiem (pomijam tego na klockach).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Lis 2018, 16:37

Jak pojadę na wschód od Warszawy (okolice Siedlec) to dominuje Passat B5 i B5fl i Audi A4B6. 80-tki jeszcze gdzieniegdzie się spotka, ale bardziej na wsi niż w mieście. Ogólnie wiadomo, że jeździ to co nie przerdzewieje na wylot, z innymi usterkami da się jeździć, ale jak nie ma progów to ciężko. ;)
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

26 Lis 2018, 16:49

galakty napisał(a):Zresztą znam osoby które mają Golfy 4 czy Octavie I i dalej wlewają ropę z koparki za 3 zł.
a co do koparki to inna ropa jest wlewana jak do auta? Przecież takie auta to i roślinny przepalają i nic im sie nie dzieje wiec w czym problem jak mozna jeździć taniej?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Lis 2018, 16:52

Chodzi o mentalność... Jedna z tych osób chce kupić 2.0 PD i czekam kilka miesięcy na efekt... Tylko kontakt z nimi muszę zerwać i pewnie się nie dowiem ile wyda na naprawę :cry:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Lis 2018, 16:55

Kao napisał(a):Przecież takie auta to i roślinny przepalają i nic im sie nie dzieje wiec w czym problem jak mozna jeździć taniej?

Już temat jest mało aktualny... :D Stosuje się np: chłodziwo transformatorowe...kiedyś było za flaszkę teraz podobno jest już w cenie :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...

26 Lis 2018, 17:01

szybki napisał(a):chłodziwo transformatorowe..
nie slyszałem, no ale pogadali o nowych rzeczach sie dowiedzieli teraz dajmy głos dla autora.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4