Audi 80 problem z gaźnikiem ????? chyba

25 Sie 2009, 20:53

Witam mam audi 80 rok produkcji 1990 1,6 silnik bęzyna
jest taki problem a mianowicie jak sie go odpala zimny silnik to ztrasznie sie jakby dusi i trzeba go na gazie przegonić i potem działa ok ale jak sie już zagrzeje to po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu jest to samo jak na początku a nawet gorzej kopci i sie jakby dusi znów musze przegazować i po minucie można jechać

Dzięki za jakąś rade boje sie bo to 2-gi gaznik a używka koszt ok 700 zł
Fragles26
Nowicjusz

Miejscowość: google
  • 26 Sie 2009, 10:55

Gaźnik posiada coś takiego co się nazywa dysze, powinieneś je przeczyścić. Jeżeli to nie pomoże to gaźnik jest do regulacji, prawdo podobnie ma za bogatą mieszankę i dlatego tak kopci na początku, od tego też powinna być regulacja. :smile:
    pozdro ^^
    Miszak
    Nowicjusz

Miejscowość: WWY

26 Sie 2009, 20:55

Dzięki za informacje ale do regulacji to ja sie nie zabiore za skąplikowany nawet nie wiem gdzie sie co reguluje bede zmuszony z mechanika skorzystać

Jest to łatwe do regulacji i jak by szło gdzie sie reguluje jakość mieszanki może dam rade
    Fragles26
    Nowicjusz

26 Sie 2009, 21:08

Masz wadliwie działające ssanie.Co to za gaźnik co używka kosztuje 700zł?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

26 Sie 2009, 21:29

To jest auto matki
    A mechanik coś gadał że to jakiś eko gaznik ale tego nie produkuja bo to nie wypał a te co wyprodukowali to puścili w obieg
    ostatno za wymiane płacił jakieś 800zł no chyba że go wyrolowali ale powiedział mechanik że można spokojnie zamienić na standardowy
    Fragles26
    Nowicjusz

27 Sie 2009, 08:33

A masz jakąś książkę od tego auta, powinna tam być stopniowo opisana regulacja to wcale nie jest takie trudne.(pokręcić trochę śrubkami :grin: )
    pozdro ^^
    Miszak
    Nowicjusz

Miejscowość: WWY
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wybrać opony zimowe?
      Często się śmiejemy, że zima potrafi i w styczniu zaskoczyć drogowców, ale po pierwszych opadach śniegu często okazuje się, że najbardziej to są zaskoczeni kierowcy, którzy jeszcze nie zmienili opon na zimowe. ...