Audi 80

07 Mar 2010, 16:10

Witam. Dziś mam kilka pytań odnośnie samochodu audi 80 w wersji cabrio. Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy o tym samochodzie. Wiadomo, że auto już stare (92-95), czy jest sens kupować coś takiego? Czy jest drogie w utrzymaniu, z silnikiem 1.8 lub 2.0? Czy awaryjne? Jak jest z cześciami? Drogie? Są to samochody blisko 20 letnie, ogromne przebiegi i nie wiadomo czy i bite nie były :/ Strasznie mi się podobają, ale czy mądrze jest wydawać blisko 15 tyś zł. na taki zabytek? Ile tym jeszcze można by pojeździć ciekawe :roll: Wziąłbym A4 cabrio z 2004 roku ale mnie nie stać :mrgreen:
eR
Nowicjusz

Auto: nie mam

07 Mar 2010, 16:25

warto one przezyja wiecej niz te nowe cuda techniki, tesciu ma i jest debesciak 700 tys km porzebiegu 0 problemow , polecam
soltys08
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

25 Mar 2010, 22:13

podłączam się do tematu. Ciekaw jestem waszych opinii odnośnie tej oferty [link do oferty na Allegro wygasł] Z góry dziękuję.
szary user
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

25 Mar 2010, 22:19

Cały bity :smile: przód innego odcieniu co wyraznie widać po fotkach 2 i 3 (błotniki mają inny odcien niz reszta auta) no i tył troche nie za ciekawie poskładany a przebieg to wiadomo że w tym przypadku pomnożyć razy 4 jak nie lepiej.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Mar 2010, 22:27

Po co się pchać w staaare już Audi 80, które mimo że jest (było?) bardzo dobrym autem, jest jednak stare. Za 3-5tys. zł to moim zdaniem jeden z lepszych wyborów na rynku. Ale ty planujesz kupić auto za 15 patyków i chcesz się pakować w praktycznie dwudziestoletniego starocia?! Takie bajki że Audi 80 przeżyje każde nowe auto można między przedwyborcze obietnice polityków włożyć. Nie każde Audi 80 które zjechało z linii produkcyjnej 12-20 lat temu jeździ do dziś, sporo z nich wykończył czas. Podobnie jest z nowymi autami-sporo z nich polegnie, ale niektóre będą jeździć i za 30 alt. Te które zostają to po prostu najbardziej zadbane i w najlepszym stanie egzemplarze.

Ja bym ci zaproponował - skoro chcesz kabriolet - w podobnej cenie o około 5 lat młodszego Saaba 900: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ma bardzo przyjemny silnik z turbo, no i co 13 lat to nie 18 :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

25 Mar 2010, 22:30

Mi również takie audi się podoba ale nie wpakuję tylu pieniędzy w stare auto z pewnością bite może i kilka razy...
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

25 Mar 2010, 23:07

Potwierdzam.
Dziś już nie produkują takiego ''żelaza'' one przeżyją nie jedne współczesne jeżeli nie bite niema prawa mieć rdzy!choćby po 20 latach :wink:

nie bój się przebiegu żędu 300000 to dopiero dotarcie :wink:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

26 Mar 2010, 08:00

dziękuję za radę. Jestem laikiem w tych sprawach i nie wyłapuję takich rzeczy ze zdjęć.
szary user
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

26 Mar 2010, 09:11

to zależy ile jeździsz jeśli wybierasz się autem przysłowiowo raz w tygodniu do kościoła to takie audi może Ci starczyć na wiele lat... ale jeśli masz zamiar dużo jeździć to życiu nie pakowałbym się w takie stare auto
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz