Audi 80b3 benzyna Auto szarpie podczas jazdy

24 Sty 2010, 11:21

Auto nie szarpie cały czas,raz szarpie raz nie,i niema znaczenia na jakim biegu,ale zauważyłe że jadąc przykładowo 110km/h trzymam letko wciśnięty gas bo tyle starczy,by mieć tą predkość to szarpie gdy dam gazu przestaje,i tak na zmiane.Również szarpnie jak spuszczam noge z gazu i to delikatnie.Więc sumując auto szarpie podczas jazdy z delikatnie wciśnietym gazem choć obroty ma dobre jedzie z normalną prędkoscią,a niemoge jeździć ciągle w taki sposob jak rura,gas,rura,gas bo silnik zajade.Prosze o porade.
Marek C.
zaczepny
Nowicjusz

Miejscowość: człuchów
  • 24 Sty 2010, 15:13

Sprawdż czy nie łapie gdzieś fałszywego poietrza.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

24 Sty 2010, 18:59

ale miałem wymieniany filter powietrza,świece też wymieniłem i nic.Niewiem gdzie szukać pzryczyny,a do mechanika narazie się wacham bo już wszystko wymieniali i nic zaraz to by chcieli silnik wymieniać,ale poco ,samochod chodzi dobrz eśmigam nim z polski do holandi,tyle że to szarpanie mnie wykańcza psychicznie,raz szarpie pół drogi do polski,a raz całą trase nic.
    Marek C.
    zaczepny
    Nowicjusz

Miejscowość: człuchów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczne Renault 5
      Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...