Audi? A jak nie Audi to co?

13 Kwi 2009, 10:51

Witam jestem tu nowy więc na wstępie: Witam Wszystkich.Mam taki problem nie wiem na co się zdecydować a mianowicie mam do wydania maks.12 tys. PLN potrzebuję auta które będzie w miare szybkie i zeby nie za bardzo zaprzyjazniało się z rdzą.Interesuje mnie auto bez gazu jak dotąd typowałem Audi 80 2,0E 115KM,VW Golfa 2,0 115KM to dobre typy a moze macie cos innego do zaproponowania :?:
Krzysiek18
Nowicjusz

13 Kwi 2009, 10:56

Bmw e36 318 lub 320
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

13 Kwi 2009, 11:02

ja rowniez polece e36 i jeśli nie przeraża cie spalanie (przy łagodnej jezdzie zaskakujaco male jak na bmw R6 i 150KM pod maska, przy dynamicznej lubi wypic) to bierz 2.0 bo 1.8i jak i 1.8is są to cztero-cylindrówki.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

13 Kwi 2009, 11:04

ja bym tez polecił e36 ewentualnie golfa gti 150km :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

13 Kwi 2009, 11:05

A może ford mondeo mk2?za te pienadze masz 2000 rok a nie jak tamte 1995,2.0 silnik 136 koników i spalanie przyzwoite,napewno mniejsze niz w bmw.Naprawde jest czym jechac z tym silnikiem,wyposazenie tez znajdziesz bardzo bogate i z tego rocznika tak nie rdzewieja,ja mam z 1995 i jeden pryszcz sie zrobil ale bo byl bity.Z wygladu hb forda jest sliczny w porownaniu z audi czy golfem.Vw znowu nie sa takie cudowne i bezawaryjne wiem cos o tym a silniki zetec sa bezawaryjne.Polska to glupi narod(bez obrazy)ale taka prawda 25 letni vw czy audi to super auto dla kazdego wszystko inne to zlom dlatego trzymaja tak cene chociaz za zwyczaj to zajezdzone padliny,kto mandrzejszy kupuje takiego forda,fiata czy cos innego za grosze i nie robi go tylko jezdzi.wejdz na fora vw i audi i zobacz czy takie super.Np we wloszech gdzie brat siedzi szmelcwagena nikt nie chce a podajrze w portugali najpopularniejszy samochod to fiat.A najlepsza strona do porownania i czytania opini jest autocentrum.wszyscy ze ford g.... wort ale jakos nikt tak nie mowi kto go mial tylko ci co slyszeli,co dla mnie jest smieszne
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

13 Kwi 2009, 11:28

zalezy w jakich kregach sie obracasz, audi zdecydowanie mniej awaryjne, ale jak kumple chodza w dresach...
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8GR-FXS
    Silnik 8GR-FXS jest kolejną jednostką, którą w napędzaniu kół wspomagają silniki elektryczne. Sam motor wytwarza 299 KM, ale łączna moc układów, w których jest stosowany wynosi już 359 KM. Z takiego ...

13 Kwi 2009, 11:29

poczytaj opinie ludzi na forach,autocentrum i popytaj tych co maja czy takie super sa
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

13 Kwi 2009, 11:33

a ja tutaj nie koniecznie sie zgodze że bmw jest bardziej awaryjne od BMW.
powiem krótko JAK DBASZ TAK MASZ.
wszyscy mowia ze e36 kupnio za 6k lub mniej to szrot.kumpel kupil za 5.5k 1.8is na sportowym zawieszeniu czyli dziadek emeryt tym nie jeździł.ale dba o nia, nie pali gum, nie rusza z piskiem opon i reki do niej nie przylozyl ani razu.faktem jest że chlopaki w dresach jezdza czesto bmw ale to nie oznacza ze bmw jest tylko dla dresów.
matttias1234
Zaawansowany

13 Kwi 2009, 11:40

z tymi audi, bmw i vw to kolega ma troche racji
te auta czesto sa w fatalnym stanie, a ceny maja takie wygorowane, ze az łeb boli
sam kupiłem 1,5 roku temu golfa III, przepłacilem troche za niego, a niestety ciagle sie cos sra, a brat jedzi focusem duzo wiecej i auto sie o wiele mniej psuje :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

13 Kwi 2009, 11:47

w fatalnym stanie?po czym to wnioskujesz? po nie nawoskowanej karoseri?po nie umytym silniku czy może po ognisku rdzy wielkości paznokcia?ja mowie to co wiem z doswiadczenia.sasiad mial e36 wyglada wlasnie bardzo brzydko myslalem ze to ruina.ale jeździł i byl zadowolony oprocz tego ma vectre nowa kombi i renault kangoo bmw mial dachowanie.nie minol miesiac za marne pieniadze kupil kolejna e36 rowniez nie za ciekawa z wygladu.ale silnik pracuje elegancko i sie nie psuje.czemu tak duzo ludzi gdy przesiada sie z bmw to rowniez na bmw ale zazwyczaj nowsze.
matttias1234
Zaawansowany

13 Kwi 2009, 12:00

ja sprzedałem bmw compact'a i sprzedałem je za 7,5k do opłat i było rowniez jak na 96r. w niezłym stanie

ja tylko mowie, ze wiele aut tych 3 marek jest juz mocno wyeksploatowanych, a ludzie i tak je kupuja, a potem tylko pakuja w nie kase, przebieg tez robi swoje
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

13 Kwi 2009, 12:02

godfather78 napisał(a):zalezy w jakich kregach sie obracasz, audi zdecydowanie mniej awaryjne, ale jak kumple chodza w dresach...

głupi sterotyp
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

13 Kwi 2009, 12:07

oczywiscie ze przebieg robi swoje,ale ja osobiscie jestem takiego zdanie że przy kupnie auta nie należy zwracc uwagi na przebieg (bo i tak w wiekszosci przypadkach nie jest on prawdziwy) a na stan samochodu.co z tego ze ma przejechane te 300tys. jak moze byc bardzo zadbane i w fajnym stanie.
matttias1234
Zaawansowany

13 Kwi 2009, 14:01

ogladałem pare beemek no i byłem troche wkurzony bo albo były bite albo zajezdzone z audi było troche lepiej ale nadal niewiem na co sie decydować :cry: Ja ogólnie zecz ujmujac mieszkam na wsi wiec wiecie jak to jest wielkie wydechy parapety na pelargonie itp. ale wiekszosc znajomków ma golfy (2,3) mówia ze sa super ja ogolnie to mam trzeci typ a mianowicie honda civic tyle ze straszliwie drogie są.
Ostatnio edytowany przez Krzysiek18 13 Kwi 2009, 14:07, edytowano w sumie 2 razy
Krzysiek18
Nowicjusz

13 Kwi 2009, 14:03

to jeszcze chcesz zeby auto bylo 100% bezwypadkowe???zauwaz ze na rynku jest wiele aut bitych i nie wiem czemu taki samochód odrazu skreslasz.moglo to byc niegrozne uderzenie w bok tak że rama nie byla przestawiona.naprawde z tych aut ktore maja juz kilka lat za soba to ciezko znalezc cos naprawde bezwypadkowego.ja osobiscie gdybym bral auto dla siebie to szukałbym uszkodzonego (lekko) i sam bym je sobie zrobil.
matttias1234
Zaawansowany