Audi a3 1.6 98

09 Lis 2016, 00:24

1. 23
2. 59-700
3. nie mialem zadnej polisy jeszcze
4. jeszcze nic
5. luty 2016
6. audi
7. a3
8. 1998
9. 1.6
10. benzyna

chcial bym sie zorientowac czy po tym jak podniesli ceny oc bedzie mnie stac na auto. nie mam znizek, jestem mlodym kierowca i bede jedynym wlascicielem i nie mam opcji aby byc wspolwlascicielem twgo auta. licze na wasza pomoc gdyz juz w internecie nie ma nigdzie porownywarki ktora poda cene.
Lizi
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Lis 2016, 10:58

Lizi napisał(a): gdyz juz w internecie nie ma nigdzie porownywarki ktora poda cene.

Jak to nie ma porównywarki, która poda cenę? Zlikwidowali porównywarki? Chyba nie...Wejdż na jakąś porównywarkę i podaj wszystkie potrzebne dane i ci wyliczą ceny OC z kilku firm.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Lis 2016, 13:09

Wiekszosc porownywarek wymaga nr telefonu... i nie podaja ceny tylko dzwonia. Chyba ze zle szukan
Lizi
Nowicjusz

10 Lis 2016, 13:49

W przypadku naszej porównywarki OC i AC (link masz w podpisie) podanie numeru telefonu nie jest wymagane, aby otrzymać wyniki kalkulacji.

Po otrzymaniu kalkulacji możesz, jeśli któraś oferta będzie Ci odpowiadała, przejść na stronę ubezpieczyciela i dokończyć tam procesu zakupu ubezpieczenia.
Możesz także zamówić rozmowę telefoniczną z agentem wybranego towarzystwa (dopiero wtedy podanie numeru telefonu będzie potrzebne), jeżeli wolisz zakupić telefonicznie.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

11 Lis 2016, 02:34

Dziekuje za odpowiedzi. Sprawdzem na podanej stronie i wyszlo mi zaledwie 2,5k za Oc... a wiec moge pozegnac sie z marzeniem posiadania wlasnego auta. Coz moze kiedys jak bede zarabial wiecej :) dziekuje ubea gdyz to jedyna strona na ktorej udalo mi sie wyliczyc.
Lizi
Nowicjusz

11 Lis 2016, 11:48

Ubezpieczenie możesz wyliczyć w każdej porównywarce. Nie ma znaczenia jaka. Problem masz w tym, że nie chcesz podawać niektórych danych. A bez tego ci nie wyliczą ubezpieczenia.
Zawsze możesz podzwonić po ubezpieczalniach i się dowiesz, które dane musisz podać, a których nie. Wiem, że niektóre pytania są zupełnie bez sensu, ale nie da się bez nich wyliczyć ubezpieczenia.
Jak nie chcesz np. podawać numeru telefony, żeby do ciebie nie wydżwaniali, to podaj jakiś inny. Byle podasz. Ja tak robię i mam spokój. Ale z drugiej strony, jak podasz numer, to ubezpieczyciel może do ciebie oddzwonić i możesz ponegocjować. A jak nie chcesz, żeby potem do ciebie dzwonili to piszesz im pismo mailem, że nie zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

14 Lis 2016, 11:22

@Lizi kalkulator ubezpieczeń mfind.pl jest dostępny dla Ciebie cały czas i nie potrzebujesz do wyliczenia składki podawać numeru tel do siebie, jak również danych wrażliwych np. numeru PESEL.
Przeliczyliśmy dla Ciebie składkę na podstawie podanych przez Ciebie informacji i najniższa składka wyniosła 1980 zł.
W tej sytuacji warto pomyśleć o jakimś doświadczonym za kierownicą współwłaścicielu, który obniży znacząco składkę :)
W razie czego pisz śmiało na priv, pomożemy!
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40