Audi A3 1.6 tdi co mi powiecie na temat tego silnika?

27 Sie 2013, 19:12

Hej

Moglibyście mi cos powiedzieć na temat silnika 1.6 tdi w audi a 3 sportback. Chce kupić i chętnie wysłucham/ przeczytam opinie :)
anus69
Obserwowany

Auto: ford focus

16 Paź 2013, 09:25

anus69 napisał(a):1.6 tdi w audi a 3 sportback

Jest to jednostka 110-konna dopracowany pod kątem jak najniższej emisji spalin i maksymalnej oszczędności paliwa. Silnik ten jest głównie sprzężony ze skrzynią DSG 7-biegową. Silnik ten potrzebuje średnio 3,2 litra oleju napędowego na każde przejechane 100 km. Osiągi są całkiem niezłe 10,5 sekundy do setki i 200 km/h prędkości maksymalnej.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

16 Paź 2013, 16:42

Dziekuję, tak sie zastanawiam bo kurde chce kupic albo auto z tym silnikiem albo z tym 2.0 słyszałam ze po 2008 roku na CR są dość niezawodne i ludzie sobie chwalą chodź zdania są tez takie ze na wyniki i ocene tzeba jeszcze poczekac. ale chyba jednak zdecydyje sie na ten 1.6 bo na ta ilość km co ja robie rocznie to powinno wystarczyć bo co to jest 40 tyś. dziekuje i pozdrawiam
anus69
Obserwowany

Auto: ford focus

16 Paź 2013, 18:54

1.6 do normalnej jazdy wystarczy najwięcej problemów może sprawić podczas wyprzedzania :) 2.0 będzie dużo bardziej dynamiczny. Jeżeli chodzi o spalanie to kolosalnej różnicy na pewno nie będzie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Off-roadowe Toyoty dla niderlandzkiej policji
    Toyota podpisała umowę z Policją Narodową w Niderlandach na dostarczenie floty nowych samochodów terenowych. Do służby w policji zostały wybrane Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser. Zdecydowały o tym ich możliwości ...