Audi A3 1,8

20 Maj 2010, 17:23

Witam,
Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, gdzie w silnikach na zdjęciach znajdują się przewody paliwa?
z góry dzięki.

Zdjęcie
Zdjęcie
Ostatnio edytowany przez speede600, 21 Maj 2010, 08:37, edytowano w sumie 1 raz
mk
speede600
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

20 Maj 2010, 17:27

speede600 napisał(a):gdzie w silnikach na zdjęciach znajdują się przewody paliwa?

A jaki problem wjechać na kanał i kuknąć od spodu .... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Maj 2010, 21:23

Na pierwszym zdjęciu są widoczne dwa weżyki koło kolektora nad alternatorem po lewej stronie - to sa wezyki paliwowe dochodzace do listwy wtryskowej.
A drugie zdjęcie - nie kojarze.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Maj 2010, 22:38

a jaki problem wziąć klucz i zdjąć te plastiki? zwykle są montowane na 2 śruby i zatrzask czasem nawet nie ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Maj 2010, 10:00

Te dwa wężyki na pierwszym zdjęciu faktycznie wyglądają na przewody paliwowe. Ale na moje młode niewprawione oko to listwa wtryskowa znajduje się po stronie dolotowej silnika, a nie wylotowej. Na górnym zdjęciu kolektor dolotowy znajduje się u góry. Przecież tam dochodzi rura od filtra powietrza, tam idą przewody zapłonowe, to czarne to prawdopodobnie przepustnica i widać tam też przewód idący do serwa hamulcowego. Więc wydaje mi się, że listwa wtryskowa znajduje się poniżej kolektora dolotowego i dostęp do niej jest dość trudny.
Kenji
Początkujący

Miejscowość: Łódzkie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...