Witajcie, po małym pożarze instalacji elektrycznej w okolicach parownika lpg przestał działać licznik. Sygnał do odczytu prędkości obrotowej dla lpg był wzięty ze wzbudzenia alternatora a z tego co wiem ten kabel idzie dalej do licznika. Było na nim zwarcie i prawdopodobnie uszkodził się licznik.
Sterownik silnika pod vagiem obroty normalnie widzi, sterownik lpg też, ładowanie jest. Chciałbym sprawdzić licznik ale nie wiem na który pin wchodził sygnał z alternatora. Poratuje ktoś schematem?
-- Dodano po 3 [godziny] 44 [minuty]:--
Pinout już mam ale teraz pytanie, obrotomierz bierze sygnał z alternatora na zacisku 12? Czy z pinu 11 opisanego jako "obrotomierz"? Bo już teraz zgłupiałem co jest uszkodzone... Jeśli bierze z 12 ok, lampka ładowania działa więc uszkodzony licznik. Ale co to jest zacisk 11 "obrotomierz?"
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku? W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.