Audi a3 8L 1.8T

23 Lis 2018, 11:23

Focusów ST jest bardzo mało na rynku niestety..
Takiego znalazłem [link do Sprzedajemy wygasł]

Cnqi załóż może temat o kupnie na forum A3.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1

23 Lis 2018, 20:27

Dziękuję Barol mozna na Ciebie liczyć :ok:
Gdybys na cos trafil smialo wrzucaj :D
Cnqi
Nowicjusz

0

23 Lis 2018, 21:57

Myślę że warto kupić bo wygląda bardzo dobrze.
Kewlar85
Nowicjusz

0

24 Lis 2018, 17:03

Co prawda trochę dalej ale auto z mojego miasta,często widuje go na drodze.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

1

24 Lis 2018, 18:15

Zrobiony ze smakiem :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

25 Lis 2018, 14:00

Sam bym go przytulił jakby pozwoliła mi sytuacja :wink:
Barol
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nooteboom Trailers - innowacje w DNA
    Uczestniczyliśmy w dniach otwartych zorganizowanych przez Nooteboom Trailers – holenderskiego producenta naczep specjalistycznych wykorzystywanych w transporcie nienormatywnym. W 2016 r. rodzinna od pokoleń firma Nooteboom ...

26 Lis 2018, 09:32

No właśnie z tego co widze w sieci same fajne samochody sa kawałek odemnie. Ale moze faktycznie warto zaryzykowac i zrobic te kilometry po autko. Golfik wygląda zachęcająco a do tego widziales go na zywo wiec to tez plus. Cena troche przekraczajaca budzet ale moze warto doplacic? :yes:
Mam jeszcze na oku takie sztuki. Jakies opinie???
[link do oferty na Olx wygasł]
Ostatnio edytowany przez Cnqi, 26 Lis 2018, 11:12, edytowano w sumie 1 raz
Cnqi
Nowicjusz

0

26 Lis 2018, 10:36

Barol napisał(a):Co prawda trochę dalej ale auto z mojego miasta,często widuje go na drodze.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... Bxcrv.html?
to nie przypadkiem ten sam wóz, ktory wisiał na ogłoszeniu jakiś rok czy dwa temu? Bo coś mi się kojarzy, że wrzucałeś taki wóz, ale wtedy był chyba droższy :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
0

26 Lis 2018, 16:07

mike napisał(a):to nie przypadkiem ten sam wóz, ktory wisiał na ogłoszeniu jakiś rok czy dwa temu? Bo coś mi się kojarzy, że wrzucałeś taki wóz, ale wtedy był chyba droższy

Dokładnie ten sam,wówczas cena była w okolicach 15-16k i był do wzięcia na felgach ze zdjęcia. Ogłoszenie wisiało jakiś czas po czym znikło i dopiero teraz pojawił się znowu do wzięcia.

Co do Twoich linków:
1.Za te pieniądze nie liczyłbym na nic szczególnego.
2.Ok ale już raczej sprzedany bo ogłoszenie nieaktualne.
3.Wygląda obiecująco ale bardzo daleko..
4.Był ostatnio na forum,do mnie jakoś nie przemawia.
Barol
Awatar użytkownika

0

26 Lis 2018, 18:46

1. Tez sądziłem ze moze byc ryzyko.
2. Faktycznie jest juz sprzedane bo facet odpisal.
3. No kawal jest ale podoba mi się bardzo. Ale facet chyba jakis krętacz. Napisalem czy cos do roboty to licznik popsuty (zalacze zdj.) Jak przycisnalem to powiedzial ze odda mi za 10.500 jak przyjade na sto procent bo za 4 dni wyjeżdża do pracy do Danii i szkoda mu na oc. A w ogłoszeniu pisze ze oc wazne do lipca. Jak mu to wytknalem to powiedzial ze na dwa lata jedzie :? .
4. Tu mam najblizej ale tez nie wiem czy to nie jakis mlodzian nie odwalil wiejskiego tuningu i czy nie zarznal auta i sie pozbyc chce.
Cnqi
Nowicjusz

0

26 Lis 2018, 22:20

Licznik to akurat częsty przypadek w A3, mam to samo. Co do OC to nie powinno bardzo Cię interesować do kiedy jest bo i tak musisz na siebie przepisać i zrobią Ci rekalkulacje a najczęściej bardziej opłacalne jest zawarcie nowej polisy OC niż dopłacanie do obecnej. Ja bym pojechał obejrzał albo jak masz tak daleko to wynajmij experta
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0

27 Lis 2018, 15:41

No niestety mam jakos 300km wiec troche jest. Wynająć eksperta? Co masz na mysli? Czytałem gdzies o tym w
Internecie ale czy to nie sporo kosztowne? Warto? A tak z Twojego punktu widzenia co to moze byc za problem z tym licznikiem? Facet napisal ze ma nowy i moze dorzucic. Ale az dziwne ze tego nie zrobił... :?
Cnqi
Nowicjusz

0

27 Lis 2018, 19:32

Cnqi napisał(a):Ale az dziwne ze tego nie zrobił... :?
Nie zrobił bo w liczniku jest immobiliser i jak go zamienisz to auto nie odpali :wink: tzn odpali ale tylko na sekundę, regenerują te liczniki i kosztuje to ok 400 zł więc szczerze mówiąc ja też wolałbym się do tego przyzywczaić, ja mam trochę lepiej bo u mnie normalna temp na wskaźniku to 110 stopni a paliwo to przy 1/4 mam rezerwę.

Co do eksperta to ok 500 zł to kosztuje i dostaniesz szczególowy raport ze zdjęciami najdrobniejszych szczególów ale 300 km to nie żadna odległość, ja po swoje pierwsze auto za 2000 tyś zł pojechałem na drugi koniec polski :naughty:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0

27 Lis 2018, 22:04

No to tym bardziej ten facet to jakis krętacz. Mowil ze byl u elektryka i zalecono mu wymiane wlasnie tego i kupil nowe :lol:
No jak znajde cos naprawdę godnego uwagi to pojade:)
Cnqi
Nowicjusz

0

27 Lis 2018, 23:09

Nie do końca krętacz. Jak najbardziej można wymienić zegary na inne, tylko trzeba zgrać wsad licznika, znaleźć numer pin licznika i zrobić adaptację nowych zegarów. Zależy też jaka wersja immobilizera jest w danym aucie, ale w każdym przypadku osoba, która ma trochę pojęcia(i odpowiedni sprzęt do tego) ogarnie ten temat.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0