Audi a3 8L 1.8T

28 Lis 2018, 17:28

Ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze odnośnie Golfa,znalazłem filmik z jego oklejania a oklejała go firma z mojego miasta i jedna z najlepszych w rejonie.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

28 Lis 2018, 17:31

No to sie dziwie dlaczego nie spróbował cos zadziałać w tym temacie. Taki problem napewno odrzuca od kupna. Najgorsze jest to ze facet zszedl z ceny az 1400zl. Smierdzi mi to,naprawdę.

Juz odpalam filmik Barol :ok: :happy:
Cnqi
Nowicjusz

0

28 Lis 2018, 21:03

Cnqi napisał(a):Najgorsze jest to ze facet zszedl z ceny az 1400zl. Smierdzi mi to,naprawdę.
Czemu ludzi odrazu muszą wyczuwać podstęp, czasami ludzi specjalnie cene zawyżają aby janusze mieli z czego targować albo odstraszyć ''łowców okazji'' kiedyś sprzedałem e39 tego samego dnia co wystawiłem ogłoszenie za 2.5 tysia mniej niż wystawiłem, gość zadzwonił konkretnie mam tyle i tyle, sprzedajesz? no każdy był zadowolony a auto nie było gruzem. Ba druga sytuacja, Jaguar którego obecnie mam zadzwoniłem do niego i powiedziałem że mogę dać 1800 mniej niż w ogłoszeniu, gość powiedział że jak jestem konkretny i nie przyjadę tylko w koło pokopać to ok. Kupiłem praktycznie bez oglądania bo już ciemno było i co? śmiga i nie ma zamiaru przestać. Nie każde zejście z ceny to odrazu podejrzana sprawa, z jednej strony on chce Cię zachęcić i ma nadzieje że powiesz łał kupię sporo taniej a z drugiej to Ty masz w głowie że skoro tyle zszedł to chce się pozbyć bo kibel i koło się zamyka, dalej wielka niewiadoma.
Co do tej a3 jedyna rzecz jaka zastanawia to że check się świeci a to nie jest wina licznika :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

28 Lis 2018, 23:35

Tak tak Kao wiem jak to dziala tylko ze to chodzi o to,ze krecil z ubezpieczeniem. Mowil ze za 4 dni jedzie do Danii i nie chce placic OC jak mu napisalem ze przecież w ogloszeniu oc do Lipca to napisal ze wyjeżdża na 2 lata.
Co do check'a tez wzbudzilo to u mnie podejrzenie.
Cnqi
Nowicjusz

0

29 Lis 2018, 00:12

Cnqi a czemu się dziwisz że facet zszedł z ceny...? Nie martw się jeszcze 10ciu takich śledczych jakTy zadzwoni po stare audi w nadzieji że kupi je po włożeniu przez poprzedniego właściciela 10k.w gratisie to pewnie będzie dopłata żeby takie klyenty nie dzwoniły. Czepiasz się wszystkiego a tak naprawdę audiaczek będzie miał masę usterek przy którym wywalenie czeka jest tylko drobnym potknięciem. Zapominasz że kupujesz audi które nie należy do mistrzuniów bezawaryjności, do tego jest to stare auto skierowane w pl raczej do moto januszy pt. "Tanio poproszę"...a na dokładkę jest silnik który jest prosty ale posiada kilka zagwostek typu dodatkowy obwód turbo i wszystko wokół niego co generuje spore koszty w stosunku do wartości auta.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

29 Lis 2018, 05:52

Ja niczego nie oczekuje. Wiem ze kwota jaka dysponuje nie jest jakas wielka no ale nie jest tez jakas smieszna. Dlatego chce byc ostrożny szczegolnie ze to kupno mojego pierwszego samochodu. Nie chce kupic kota w worku i zeby to byla studnia bez dna. Polowa na tym forum twierdzi ze to auto jest warte 6 tysi a inni pisza ze za 12 nie kupie dobrego egzemplarza. Przeraza mnie rozbieznosc zdania tutaj. Komu uwierzyc? Kto sie bardziej zna? Chyba daruje forum biore mechanika i dzialam na wlasna reke bo zamiast dobrej podpowiedzi dostaję mętlik w głowie pokolei od kazdego użytkownika. No ale co badz dzieki wszystkim a w szczególności Barolowi bo chyba najwięcej pomogl i podpowiedzial. Pozdrp off temat poprosze
Ostatnio edytowany przez Cnqi, 29 Lis 2018, 07:49, edytowano w sumie 1 raz
Cnqi
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony zimowe są zbyt miękkie na lato
    Jeśli serwis oponiarski doradził, żeby dojechać zimowe opony latem – bo i tak już się kończą – to zmień go na bardziej profesjonalny. Zmień też koniecznie opony – najpóźniej przed wyjazdem wakacyjnym. ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...

29 Lis 2018, 07:46

Cnqi napisał(a):Chyba daruje forum biore mechanika i dzialam na wlasna reke bo zamiast dobrej podpowiedzi dostaję mętlik w głowie pokolei od kazdego użytkownika
:ok: najlepszy pomysł.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0

29 Lis 2018, 08:15

Chłopie ale nie obrażaj się tylko jak nie masz kasy wytypuj sobie kilka marek w różntch wersjach, do tego dogadaj się z mechanikiem na oględziny a jak nie będzie miał czasu to szukaj aut które są w pobliżu warsztatów. Przez internet co Ci ktoś może pomóc ? PowieCi że odcień jest inny? Ewentualnie proś o dokładne zdjęcia komory silnika, bagażnika ewentualnie z podnośnika oczywiście jak komuś będzie się chciało. Nie upieraj się przy jednej opcji jak nie masz doświadzenia bo lepiej odpuścić auto turbo żeby spróbować realnych kosztów serwisu niż masz się finansowo przejechać. Mówię Ci od strony warsztatu :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

29 Lis 2018, 15:42

Ja sie nie obrażam kolego:) poprostu stwierdzam fakt. Niektorzy pisza ze auto warte 6 tysiecy a niektorzy ze ponad moj budżet, więc komu mam wierzyc? Jestem amatorem i kazda opinie staram się brac pod uwage. Po to jest chyba ten dzial zeby ktos mogl pomoc a nie obrazac,wytykać amatorstwo itd. Taki mam teraz plan zeby w okolicy jezdzic z mechanikiem o ile cos bedzie warte uwagi po oględzinach w sieci i tyle. Mysle ze do tych 10-12 tysiecy zmieszcze sie mimo to. Jak nie Turbo to zwykly wolnossak 1.8 :) odrazu po zakupie wymiany filtrow itp. Rozrząd i to co bedzie do naprawy. Mozemy zamknac temat. No chyba ze ma ktos cos do zaproponowania w mojej Okolicy. Dzieki wszystkim z gory i pozdrawiam :ok:
Cnqi
Nowicjusz

0

30 Lis 2018, 09:35

Z doświadczenia wiem że za 12-13k da się wytargać a3,leon 1, golf IV w 1.8t.
Proponuję w pierwszej kolejności wytypować model, potem wbijasz na forum konkretnej marki i na grupy na fb. Tam już wyjadacze pomogą Ci dobrać auto. Niektórzy nawet pomagają w oględzinach :)
loczekzmc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 01 2009
Auto: Nie mam
0

30 Lis 2018, 10:32

Porady dostajesz różne, ale musisz mieć świadomość, że 2 marki: VW i Audi mają bardzo duży popyt. Bardzo dużo osób chce kupić te auta, więc ładne egzemplarze schodzą szybko (nawet w tym damym dniu w którym pojawi się ogłoszenie). Jeśli jest taki duży popyt to są osoby, które próbują sprzedać te auta ze słabszymi silnikami jak 1.6 za 12-13 tysięcy, co jest bardzo wysoką kwotą względem konkurencji. Są też osoby które decydują się aż tyle zapłacić.
Dodatkowo 1.8T to taki święty gral, bo w tym segmencie niema za dużo aut z turbo. Mała podaż, duży popyt - to też utrudnia kupno.
Trzecia sprawa - stan techniczny, wiele osób kupuje auto używane za 10 tys.na 2-3 lata i nie robi praktycznie nic w nim. Gdy wyskoczy poważna usterka to wystawia auto na sprzedaż ukrywając awarię lub naprawiając je najtańszym kosztem (to będą te najtańsze egzemplarze).
Jak sobie to zbierzesz do kupy to masz obraz rynku tych aut w PL. Moje wnioski takie: przeglądasz ogłoszenia na bieżąco, jak pojawia się względnie ładny egzemplarz w okolicy to dzwonisz, zadajesz kilka podstawowych pytań i umawiasz się na oglądanie jak najszybciej. Jedziesz z kimś ogarniętym z mechaniki, który sprawdzi Ci auto. Jeśli w aucie są do wymiany opony, zawieszenie, hamulce to mniej więcej określisz koszt wkładu. Ale jak są jakieś wycieki, silnik nie chodzi równo to może być gorzej i trzeba umieć to ocenić.
No i nie warto zamykać się na jeden silnik, bo może w okolicy pojawić się naprawdę zadbany egzemplarz innej marki, który będzie jeździł nie gorzej niż 1.8T
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

30 Lis 2018, 21:49

Temat zamykam, jak bedziesz chciał jeszcze o czymś porozmwiać na temat tego auto to napisz do mnie PW a odblokuje temat
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0