REKLAMA
Witam.
Ni stąd ni zowąd coś się stało w mojej Audi A3 8l 2000r 1,9 TDI 90 Km. Silnki ALH.
Nagle przy próbie ruszania auto się zadławiło i zgasło. Odpaliłem bez problemu, ale przy mocniejszym wciśnięciu gazu auto się dusiło i bardzo mocno kopciło na siwo.
Dojechałem do domu z prędkością max 50 km/h.
Zauważyłem, że przy gaszeniu szarpie silnikiem i klapa gasząca odbija ale dźwięk jest całkiem inny niż sprzed awarii. Po kilku odpaleniach za każdym razem na postoju przy gazowaniu auto się dławi i mocno kopci
Błędy z Polskiego Vaga, które po wykasowaniu od razu pojawiają się ponownie bez uruchamiania silnika:
-17946 Zawór odcinający paliwo - przerwa/zwarcie do masy, brak osprzętu/nie związany ze sprzętem
-17849 Zawór recyrkulacji spalin strona 1 - przerwa/zwarcie do masy, brak osprzętu/nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
-19561 Nie znany kod błędu brak osprzętu/nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
-18027 Przekaźnik świec żarowych - przerwa/zwarcie do masy, brak osprzętu/nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
-17957 Zawór regulacji ciśnienia doładowania - przerwa/zwarcie do masy, brak osprzętu/nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY ,
Bezpieczniki sprawdzone.
Czy miał ktoś do czynienia z tymi błędami? Gdzie szukać przyczyny?