Witam, mam taki problem ze swoją Audi A3 8P 1.9tdi BKC, że gdy zostanie na noc gdzieś delikatnie na wzniesieniu ( przodem do góry ), to rano odpali tylko na plaka. Gdy auto stoi z górki albo na prostym to nie ma żadnego problemu z odpaleniem nawet przy minusowych temperaturach. Założyłem ostatnio zaworek zwrotny na przewód zasilający ( przed filtrem paliwa ) ale niestety nic to nie pomogło. Ogólnie jak auto już odpali to chodzi bez zarzutów.
Filtr ma mało wspólnego z Twoim problemem ale i tak warto go wymienić. Sprobuj z pełnym bakiem bo może być tak że tylko wskaźnik Ci pokazuje pół a realnie jest mniej (znany problem w A3) albo ktos grzebal w pompce i cos nie tak jak trzeba poskładane. Zalej do pełna i wtedy zobacz jeżeli problem nie będzie występował to już jest jakiś trop gdzie szukać
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Dzisiaj po 30h postoju na prostym podłożu Audi nie odpaliła bez wspomagaczy Odkręcałem też śrubkę odpowietrzającą na filtrze to od razu poleciało tam paliwo bez powietrza, więc problem leży raczej gdzieś za filtrem
Toyota Corolla AE86 "Hachi-Roku" (1983–1987) To najsłynniejsza, kultowa odmiana. Uwieczniono ją nawet w japońskiej mandze, a następnie w serialu anime, "Initial D". To historia młodego chłopaka, który przeżywa swoje przygody za kierownicą tylnonapędowego modelu ...
XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012 - Olsztyn / relacja 17 czerwca na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbyła się impreza XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012. Dla gości którzy jak co roku licznie odwiedzali tegoroczny Piknik przygotowano wiele atrakcji i konkursów można było ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.