Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):licznik ruszany to problemy mogą być ale jak real to z praktyki wiem ze te silniki ponad 300 tys kręcą bez większych problemów
ale ja nigdy nie miałem 2.0 tdi.... Tutaj u mnie to jest temat jak w pl 1.9 tdi, 70% vag z dieslem to 2.0 tdi 20% 2.5 tdi a tylko 10 to 1.9 tdi. W pl też byłem przekonany ze to syfy jak ale tutaj jednak mój pogląd się zmienił bo mam stałych klientów którym serwisuje te auta i serio to jeździ i nic się z tym wielkiego nie dzieje, nigdy się nie spotkałem z problemami które są przedstawione w pl. Tylko wśród moich znajomych jest 3 os którzy posiadają te silniki od ok 10 lat i jakiś 150 tys km i oni nie chcą zerygnowac z tych aut, teraz walczę z grandisem z przebiegiem 360 tys, no i twirzy się problem typu "juz teraz nie ma co się popsuć" a co miesiąc coś ale nic z silnikiem, w silniku jedynie wtryski wymienione ale to ze względu ze grzybki się powycierały.szybki napisał(a):Pamiętaj że patrzysz swoim wzrokiem a właściwie swoimi rękami "umiejętnościami"
Kao napisał(a):Bo w 98% aut sprowadzonych liczniku cofane a najczęściej w autach niemieckich bo miały tych km najwięcej.
Kao napisał(a):Bo w 98% aut sprowadzonych liczniku cofane a najczęściej w autach niemieckich bo miały tych km najwięcej.
ESKA napisał(a):,wtryskiwacze itp.To kosztuję tyle samo co w każdym innym dieslu
Obecnie mam Megane 4 1.5 DCI 110 i raz że jest słabe i stąd myślę nad zmianą a dwa przydało by mi się kolejne auto do firmy więc sprzedał bym megankę i za połowę kupił firmówkę a za drugą połowę A3
toż to praktycznie bezobsługowa konstrukcja a dodatkowo jeżeli zdarzają się naprawy to wcale nie są to koszta wyższe niż u innych "niewynalazkach".franccc napisał(a):Nie bardzo, żaden inny diesel (tzn. u innego producenta biorąc pod uwagę "normalne" auta), nie miał wynalazku zwanego pompowtryskiwaczem
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI