Audi A3 benzynka, najlepiej z LPG, warto?

24 Sty 2015, 19:11

Witam, zdecydowałem się na Audi A3, do wydania mam ok 8-9tys. Koniecznie benzynka, jesli z gazem to jeszcze lepiej. Prosiłbym o podanie mi auto godnych polecenia, najlepiej z wielkopolski. Z góry dzieki.
fifolski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 12 1995
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: nie mam

25 Sty 2015, 08:30

Za 8 - 9 tys. zł będzie najwyżej 1.8, ale bez gazu, więc nie warto (bardzo dużo pali, a jedzie średnio). Godną uwagi benzyną jest 1.8T, ale widzę, że w Twoim województwie brak jakichkolwiek sensownych ofert (bo igiełek z Gniezna nie liczę). Jeśli musi być benzyniak to poszukaj innego auta, np. jakiegoś japońca (Corolla E11, Civic) albo koreańca (Hyundai Coupe).
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

25 Sty 2015, 10:34

Od początku myślałem o 1.8T ale tego nie napisałem w pierwszym poscie.
Odrazu mówię, nie chce innego auta.
Jeszcze jedno pytanie. Jaka jest usredniona cena założenia gazu do 1.8t
fifolski
Nowicjusz

25 Sty 2015, 10:43

Witam przy tak duzej konkurencji wydaje mi sie ze ktos na pozyskanie klijenta i rodzaju instalacji np.stag4 listwa valtek reduktor alaska ok2000 mam gazownika ktory za taki zestaw wezmie 1800zl a jezeli wymyslisz cos lepszego wtryski lepsze to cena znacznie w gore to jest normalna instalacja dajaca sobie rade i bardzo duzo aut na tym lata
ksynio79
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 1995
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: b5 e46
Silnik: 115tdi 118i
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2015, 11:05

A dlaczego tylko A3? Nie ma co się ograniczać do jednego modelu, bo jak się zaczniesz napalać to kupisz jakąś padake.
Są ciekawsze auta w tej cenie i nie gorsze ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

25 Sty 2015, 11:45

A dlaczego tylko A3? Nie ma co się ograniczać do jednego modelu, bo jak się zaczniesz napalać to kupisz jakąś padake.
Są ciekawsze auta w tej cenie i nie gorsze ;)

Z początku byłem nastawiony na BMW/Audi, lecz znaleźć ładną BMW, bez wiejskich przeróbek, to coś niemal nie do wykonania. Dlatego też wybór padł na A3.
Jeśli polecisz mi ładne auta do tej kwoty, to jestem otwarty na propozycję. Jestem młodym chłopakiem, więc auta stylistycznie nijakie po prostu mi się nie podobają.
fifolski
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...

25 Sty 2015, 12:03

fifolski napisał(a):Z początku byłem nastawiony na BMW/Audi, lecz znaleźć ładną BMW, bez wiejskich przeróbek, to coś niemal nie do wykonania. Dlatego też wybór padł na A3.

w tym problem, że z A3 jest tak samo :D
fifolski napisał(a):auta stylistycznie nijakie po prostu mi się nie podobają.

to co tu robi A3? :mrgreen:

tez jestem młody więc propozycje ode mnie:
Rover 25/MG ZR - polecany często tutaj na forum
BMW e36 - szukaj jak Ci się podobają, bo w tej cenie znajdziesz ładne
Citroen Xsara - porządne i ciekawe autko szczególnie w wersji VTS 169KM :naughty: niestety bardzo rzadkie
Peugeot 406 Coupe
Volvo C70 - jak dołożysz ze 2tys.
Mitsubishi Colt - szybki japoniec i jeszcze trochę kaski zostanie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

25 Sty 2015, 12:11

Są gusta i guściki, mi np Audi się podoba. tak samo jak E36.
Mimo wszystko A3-ke łatwiej znaleźć bez wieś tuningu. :D

Rover-- odpada :D Wcale mi się nie widzi :P
Xsara- nawet okej
Peugeot- ładny, aczkolwiek nic nie wiem o tym modelu nigdy się nim nie interesowałem.
volvo- nie moja bajka
Mitsubishi- wątpie czy czułbym się w nim komfortowo, prawie dwa metry ciężko upchnąć do tak małego autka :D
I nie piszcie, że A3 jest niewiele większa, jeździłem A3 i jest okej.

Nawiązując do A3, prosiłbym o ogłoszenia z ładnymi modelami :)
fifolski
Nowicjusz

25 Sty 2015, 12:51

fifolski napisał(a):Nawiązując do A3, prosiłbym o ogłoszenia z ładnymi modelami :)

Wygodny jesteś :) Tak jak pisałem wcześniej - w tej cenie znajdziesz max. 1.8 bez turbo, które jest paliwożerne i ma przeciętne osiągi. 1.6 to dno, nie warto zawracać sobie tym silnikiem głowy (pomimo, że jest trwały i idealny do LPG). Na uczciwe 1.8T kasy zabraknie i piszę Ci to jako były użytkownik A3 z tym silnikiem. Przy Twoim budżecie nie ma niestety co wybrzydzać - spójrz na moje propozycje i auta, które zaproponował dzida. No chyba, że z góry nastawiasz się na zakup A3, w którą trzeba będzie zainwestować nieco kasy po zakupie (ogólnie rzecz biorąc niemal każde używane auto za 9 tys. zł wymagać będzie poprawek) - jeśli tak to ok.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

25 Sty 2015, 13:25

Jestem w pełni świadomy,że cokolwiek kupię to i tak zawsze coś trzeba zrobić, to jest logiczne.
Na otomoto jest sporo a3 1.8t, jak myślicie, lepiej jechać i zobaczyć, czy odpuścić sobie ?
fifolski
Nowicjusz

25 Sty 2015, 14:20

1.8t na 90% będzie miało padniętą turbine i trzeba będzie reanimować.
Tutaj wmiare sensowne ogłoszenie [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sty 2015, 14:58

fifolski napisał(a):Na otomoto jest sporo a3 1.8t

to, że są, a w jakim stanie to dwie różne rzeczy ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

25 Sty 2015, 16:05

Dlatego też pytam co sądzicie o tym modelu.
fifolski
Nowicjusz

25 Sty 2015, 17:51

Temat trochu bez sensu bo przyszedłeś tutaj z nastawieniem kupna a3 i żadne nasze argumenty tego nie zmienią :naughty:
Na a3 budżet o tyle beznadziejny, że tak jak koledzy napisali na dobry silnik (w tym przypadku 1.8/t) w przyzwoity stanie masz za mało kasy, 1.6 to padlina a 1.9 TDI będą w agonalnym stanie a i niekoniecznie może ci się opłacać diesel
Konkluzja jest taka, żebyś za trochę więcej niż połowę budżetu kupił porządny samochód jak np w.w e11 czy 323 a drugą połowę miał gdzieś na koncie no i odkładał na to wymarzone a3 z godnym silnikiem w równie godnym stanie :roll:
fifolski napisał(a):Jestem młodym chłopakiem, więc auta stylistycznie nijakie po prostu mi się nie podobają.
wiesz co, ja też jestem młody (po podanej przez Ciebie dacie uzyskania PJ, która de facto jest zapewne datą urodzenia), śmiem twierdzić, że jesteśmy rówieśnikami, jednak mam wrażenie, że kupujesz auto trochę po to, żeby podobało się też innym i aby być akceptowanym w środowisku :yes: możliwe, że się mylę, jednak nie wierzę, aby 90% populacji Rzeczpospolitej Polski w wieku 18-24 lata podobało się a3/Golf/Passat/Leon :shock:
Jeśli swą edukację będę kontynuował w kierunku psychologii to będzie to zapewne temat na moją pracę dyplomową :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Sty 2015, 18:05

Owszem od początku nastawiony byłem na a3. Ale z tego co widzę każdy mówi, że to nieopłacalne, nie wiem przekonam się w tygodniu, bo umówiłem się na kilka oględzin. Wiem też, że mój budżet mocno mnie ogranicza. Bo wielu godzinach przemyśleń mam pustkę w głowie i nie wiem co mam robić.
Co do daty urodzenia, masz rację źle podałem podczas rejstracji.

Co do kupna auta, nie robię tego dla przysłowiowego "szpanu" tylko dla samego siebie. Wychodzi na to, że jestem w tym 10% odlamie Bo ani golf ani passat ani leon mi sie nie podobają.
A i życzę powodzenia przy pisaniu pracy.
fifolski
Nowicjusz