REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dzida napisał(a):Coś się uczepił tego przebiegu do 200tys. przy dieslu gdzie rocznie te auta robią po 40-50tys. km?
Nikt normalny kto kupuje nowego diesla w salonie płacąc znacznie więcej nie ma zamiaru jeździć nim 10km dziennie. Nikt normalny też nie wierzy w te bajki o przebiegu...
galakty napisał(a):Jak ostatnio kupowałem samochód, to dopiero przy spisywaniu umowy dowiedziałem się jaki ma przebieg
New959 napisał(a):Poza tym nikt nie kupuje bravo, zeby robic 50kkm rocznie. Musisz w koncu pojac, ze segment c to nie e, i takie samochody jezdza glownie w miescie- wedlug danych dekry 18kkm rocznie
dzida napisał(a):W tym problem, że auta segmentu B i C często są użytkowane jako tanie auto w firmie tj. ma mało kosztować, ma jeździć i mało palić.
New959 napisał(a):Średnio w niewielkim przybliżeniu mamy 7785zł różnicy, ktora zwróci się przy przebiegu 39,425km.
yeti65 napisał(a):Przedstaw swoje wyliczenia, bo chyba 4l/100km różnicy w spalaniu przyjąłeś.
A diesel na krótkich odcinkach może palić tyle samo co porównywalna benzyna
Invi napisał(a):Jak to możliwe, że to konto nie jest jeszcze zbanowane?
New959 napisał(a): moim zdaniem jak osoba prywatna kupuje nowy samochód to do tych 100kkm przynajmniej kręci, żeby zamortyzować jakoś utratę wartośći...
New959 napisał(a):Dla porownania po swietach dodam wam zdjecie z firmowej corsy d 1.3cdti, ktora przy takiej samej jezdzie pali maks 6,5l
New959 napisał(a):Cieplo w srodku jest po jakichs 5minutach, w 320cdi po 8
dzida napisał(a):Osoba prywatna patrzy na całkiem inne rzeczy (wyposażenie, wygląd, dynamika, prowadzenie, spalanie na broszurce, cenę)
Firmy liczą amortyzację, a w przypadku większych jednostek wysyłają zapytania ofertowe często dając wymogi oderwane od rzeczywistości
dzida napisał(a):kolejny co nie odróżnia ciepła z kratki od ciepła silnika (hello, nagrzewnica elektryczna, którą też mam w Octavii)
New959 napisał(a): Ja w Twoim R6 mialbym tak realnie okolo 16-17litrow, niestety tak to wyglada jak sie jezdzi po 5-6km w miescie.
New959 napisał(a):A co mi to robi? Wazne, ze jest cieplo(najbardziej forsowany argument, ze w dieslu sie niby marznie). Ja nie marzne