REKLAMA
New959 napisał(a):B)Tylko raz wkrecilem go wyzej niz 4000rpm i sie przestraszylem halasu. Tak to raczej 2,5k rpm
teraz wiemy i mamy to udokumentowane, że nie potrafisz jeździsz wolnossącym silnikiem i szukasz dziury w całym
Pozdrawiam.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
New959 napisał(a):B)Tylko raz wkrecilem go wyzej niz 4000rpm i sie przestraszylem halasu. Tak to raczej 2,5k rpm
1.3cdti spali 11litrow
dzida napisał(a):52 km... wieź się nie ośmieszaj znowu... Wypal normalnie cały bak...
dzida napisał(a):Wstaję rano, wsiadam do auta, jadę 4km przez cały Biłgoraj stojąc 1-2 na światłach. Potem o 15tej jadę z powrotem tylko stoję 3 razy na światłach, bo większy ruch.
Często korzystam z obrotów, a ostatnio przy okazji gołoledzi latałem bokiem przez godzinę. Nawet się nie zbliżyłem do wartości, które domniemywasz. Ja je mierzę pod dystrybutorem.
dzida napisał(a):Nie marznie tylko te 5-6km, o których wspomniałeś wyżej robisz na niedogrzanym silniku (czego technicznie nie możesz pojąć). Co kogo obchodzi czy kierowca marznie wypowiadając się o trwałości...
dzida napisał(a):teraz wiemy i mamy to udokumentowane, że nie potrafisz jeździsz wolnossącym silnikiem i szukasz dziury w całym Pozdrawiam.
Invi napisał(a):Dodam też dla porównania mazda 3, 2.0/120km, średnie (mierzone przy tankowaniach) w granicach 6,8/100 (50% krakowskie korki, reszta w trasie z ogromną przewagą autostrad - 130-150km/h)
Invi napisał(a):Miałem kiedyś przez miesiąc służbową corsę z tym silnikiem, była 2011 więc też chyba d. W uj to po mieście paliło, ile dokładnie mnie nie obchodziło ani troszkę. Na a4 chwilowe do 14 przy stałej prędkości.
jeśli dla Ciebie 8L w dieselku 1.6 (mój w pełni sprawny Ford Focus) to mało to gratuluję szkoda silnika i portfela na taką jazdę.New959 napisał(a):Nie o to chodzilo w tej dyskusji. Ktos tam wyzej stwierdzil, ze zimny diesel pali tyle co benzyna i to jest bzdura. Jezeli ktos wierzy, ze zimny 1.3cdti spali 11litrow to powodzenia.
New959 napisał(a):Ktos tam wyzej stwierdzil, ze zimny diesel pali tyle co benzyna i to jest bzdura.
New959 napisał(a):Biłgoraj liczba ludności 26 724. To wiele tlumaczy, niestety nie ma nic wspolnego z jazda miejska
New959 napisał(a):Corsa sugeruje zmiane biegów przy 2000rpm, moze jajoglowy inzynier sie pomylil, i trzeba go do odciny?
szybki napisał(a):Biłgoraj to mieścina, Warszawa to prowincja a tankowanie pod korek bez odpowiedniego szkolenia jest nic nie warte...
dzida napisał(a):no co zrobić jak domniemywane spalanie i wyniki z komputera niektórych osób są bardziej wiarygodne dla nich niż pomiary prowadzone najbardziej skuteczną metodą
szybki napisał(a):średnie spalanie takie liczone od resetu może byłby miarodajne ale jak za każdym razem byłby kasowany komputer... co oczywiście prawie nikt nie robi no bo patrzy się co w danej chwili jest na ekraniku.
New959 napisał(a):Oczywiscie ja nie umiem jezdzic Powiedzcie to samo lysemu, bo mu honda pali 12l w miescie. Dom wariatow troche, ale i tak was lubię
New959 napisał(a):Niech wam pali benzyna tyle co diesel, ja juz nie wnikam.
New959 napisał(a):Nie wiem za bardzo o co chodzi z domiemywanym spalanem, Ty pokazujesz jakies tabelki, w ktore mozesz wpisac co chcesz ja zdjecie kompa
Invi napisał(a):Mi volvo pali do 19 i co z tego? Miasto miastu nierówne. Wrzucasz screen'y ze średnią prędkością 20-27 a ja robię 7km w 50min/godzinę, zależy od dnia. Jak takie coś porównać?