Audi a3 do 10tyś, a kradzieże

29 Maj 2013, 15:32

Witam, chcę kupić sobie pierwsze samochód mniej więcej do 10k, podoba mi się audi a3, ale jak wiadomo a3 u nas w kraju, jak i również u mnie w mieście są kradzione hurtowo, ale tu nasuwa się pytanie - jakie a3 kradną, czy tylko te nowsze, bo wiadomo, że samochód więcej warty, czy te starsze czyli 1996-2003 również? Ostatnio koleżanka kupiła bodajże z 2005 roku, postał miesiąc pod blokiem, gadałem z kolegą z technikum mechanicznego to stwierdził, że tych starszych raczej już nie ruszają, ale nie chcę ufać bezgranicznie jednej osobie. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Aha, no i pytanko, czy zmieszczę się w 10 tyś z tym samochodem ? Nadal zastanawiam się nad dieslem lub benzyną, będę jeździł nią raczej niewiele i słyszałem, że w takim przypadku lepiej brać benzynę.
Dexty1
Obserwowany

Auto: ...

06 Cze 2013, 17:17

Dexty1 napisał(a):jakie a3 kradną, czy tylko te nowsze, bo wiadomo, że samochód więcej warty

Ale starszy łatwiej ukraść :) Co do kradzieży to na pewno rzadziej jest kradziony niż w poprzednich latach, ale wciąż jest bardzo łakomym kąskiem. Ja jak nabyłem moją srebną strzałę to od razu zainwestowałem w ukryty wyłącznik zapłonu, zawsze to jakieś zabezpieczenie. Jeżeli nie będziesz robił sporych dystansów to benzyna w zupełności Ci wystarczy. W podstawowym silniku 1.6 (102KM) spalanie będzie na poziomie ok. 8L, to dobry wynik, a samochód na prawdę jest całkiem dynamiczny i to co jest jego największą zaleta wg. mnie - świetne prowadzenie. Do 10 tyś bez problemu powinieneś kupić dobry model z lat 96-00.
Deyvid
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wolbrom
Auto: Audi a3
Silnik: 1.6 102 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczny system wzywania pomocy po wypadku
    Toyota, Lexus i Honda biorą udział w pilotażowym programie w Japonii, którego zadaniem jest automatyczne wezwanie pomocy, kiedy dochodzi do wypadku. Nowością w stosunku do tego rodzaju systemów działających w różnych częściach ...