Audi a3 do 7 000zl.

21 Lut 2015, 09:47

O Ibize pisałem wcześniej że coś mi sie nie podoba..
Pierwsza Astra bardzo ładna,przebieg może być autentyczny patrząc na kierownice choć wiadomo zawsze można ją zmienić.
Ta srebrna od handlarza to ile za nią dał? 5500-5900zł? I do tego jak każdy handlarz wciska kit że wszystko jest ok.. z przodem coś się działo bo lampy są poliftowe.

Wrzuciłem Ci zadbanego Focusa,auto już sprzedane więc pewnie było warto..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2015, 19:43

[link do Otomoto wygasł] - oglądałem, zdjęcia w ogóle nie są rzeczywiste, nadkola wyglądają jakby były malowane pędzlem, z tyłu wgnieciony a przód robiony (popękany), nie polecam nikomu szrot.
[link do oferty na Olx wygasł] - oglądałem, w środku że się tak wyrażę burdel, z zewnątrz był robiony (malowany) błotnik z przodu, zamykanie od wlewu paliwa w innym kolorze i strasznie porysowany.
[link do oferty na Olx wygasł] - oglądałem (właściciel chyba skończył malować przed moim przyjazdem bo jeszcze było czuć lakier) ogólnie malowany dookoła, progi całe zardzewiałe, tylna klapa odstaje 5-7cm od reszty.
Obejrzałem jeszcze parę innych ale nie wiem które to były.
Takie informacje z dzisiejszej jazdy.
Zrobiliśmy 700km i niestety nic.

A i mam do was pytanie:
Astra 2 2001r. czarny metalik, 2.0dti (101km), z zewnątrz bardzo ładna, cena 8500zl (do negocjacji), warto brać? Napiszcie mi coś na temat tego silnika.
polok1128
Początkujący

Auto: kupuje

21 Lut 2015, 19:52

Mówiłem że nic dobrego nie będzie z tej srebrnej ale nie uparłeś się..
2.0DTI to zło,jak padnie pompa koszt regeneracji lekko Cie wyniesie 2000-2500zł..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2015, 20:56

A często psują się te pompy bo dwóch moich znajomych ma auto z tym silnikiem jeden zafire drugi Astrę i nie narzekają ?
I teraz nie jade za autem dalej niż 75km od kazanowa 26-713 kod pocztowy, ponieważ 90% osób tak na prawde nie ujawnia wad w opisach ani podczas rozmowy przez telefon wiec stwierdzilem ze nie ma sensu tak daleko jezdzic.
polok1128
Początkujący

21 Lut 2015, 21:05

Nie często ale skąd masz pewność że zaraz nie padnie? Do ceny regeneracji dolicz jeszcze robociznę. W praktyce to koło 3k wszystko się mieści
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Lut 2015, 21:24

Jeszcze się zastanowie, widziałem ja parę razy jak stała na podwórku u właściciela bo jest to około 10km od mojego domu.
A jak nie to będę szukał czegoś powoli może cos się trafi.

A co sądzicie o tym ? Może cena nie powala bo tylko 6 600 ale do Ciepielowa mam 8km tylko co o tym silniku sądzicie w tym peugeocie ?
[link do oferty na Olx wygasł]
polok1128
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...

21 Lut 2015, 21:45

Silnik bardzo dobry, trwalość na poziomie 90 konnego TDI-ka z VW. Cena niska, dwa pierwsze roczniki miały akcję serwisową bo samozapłon był.
jak tak blisko to obejrzyj go.
Koniu
Forumowicz VIP

21 Lut 2015, 21:46

A jak jest z zawieszeniem w nim ?
I ta cena to w ogóle nie jest taka niska jak patrzę na inne 307 z tego rocznika.
A zauwazylem ze drzwi z jednej strony są czarne a z drugiej niebieskie.
polok1128
Początkujący

22 Lut 2015, 01:58

Gdzie Ty masz czarne drzwi :shock: cena śmieszna..
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2015, 08:49

Jak masz drzwi i pasek który jest miedzy szybami to z jednej strony jest niebieski a z drugiej czarny.

A co powiecie na temat tej zafiry? Silnik? Wygląd?
polok1128
Początkujący

22 Lut 2015, 09:34

Przecież Ci Barol napisał że te silniki to dno. Z nimi to jak w ruletce,możesz kupić i pojeżdzić a możesz kupić i za pare kilometrów robić pompe.

[link do oferty na Olx wygasł] pytanie jak z zawieszeniem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

22 Lut 2015, 09:48

polok1128 napisał(a):Jak masz drzwi i pasek który jest miedzy szybami to z jednej strony jest niebieski a z drugiej czarny.
To jest nie zdarta okleina.
Koniu
Forumowicz VIP

22 Lut 2015, 10:06

To czyli mogę to sobie zerwać z drugiej strony i będzie ok ?
A jak jest z zawieszeniem u tego Peugeota?
polok1128
Początkujący

22 Lut 2015, 10:13

Tak będzie ok. 307 stosunkowo ma proste zawieszenie. Dość szybko zużywają się łączniki stabilizatora i sworznie ale dość łatwo je się wymienia. Problemy sprawia wymiana sworznia wahacza który jest wkręcany do zwrotnicy. Z tyłu mamy zwykłą belke skrętną więc jeśli z tyłu dochodzą jakieś stuki z okolic tylnej belki podejrzane są nie tylko tuleje tylnej belki ale także osłony amortyzatorów jeśli opadną mogą generować hałas. Typowym „francuskim patentem” jest system mocowania koła zapasowego które jest podwieszone pod podłogą.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

22 Lut 2015, 12:27

Oglądałem drzwi od kierowcy chyba malowane, nie nabita klima, rdzy nie widać i jakieś linki od skrzyni do wymiany cena 150zl wymiana, cene utargowalem do 8800zl warto co sądzicie?
polok1128
Początkujący