Audi a3 / golf iv do 10 000zł

12 Lut 2010, 23:56

Prawda jest taka, że za 10tyś to można kupic w dobrym stanie Golfa ale III:), za dobrą IV w dieslu trzeba liczyć około 25tyś, w benzynie około 20:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

13 Lut 2010, 00:06

MajkPZM napisał(a):Prawda jest taka, że za 10tyś to można kupic w dobrym stanie Golfa ale III:), za dobrą IV w dieslu trzeba liczyć około 25tyś, w benzynie około 20:)
nie no z tymi cenami to troche przesadziłeś, III dobrą to mozna za 3-4 tys a IV za 13-14 tys
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

13 Lut 2010, 00:14

krikus napisał(a):nie no z tymi cenami to troche przesadziłeś, III dobrą to mozna za 3-4 tys

No teraz Ty trochę przesadziłeś. Za 3 tyś to się ładną dwójkę kupi. Ja wiem, że to chore ceny (między innymi dlatego nie mam G4) ale takie są :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

13 Lut 2010, 01:42

Ta a3 z linku to jest po drzwonie z boku ... caly bok miala przemielony ... to widac - tyl chyba tez - bo klapa nie jest dobrze spasowana - chyba ze to wina strzalu bocznego - przod o dziwo wyglada niezle chociaz te lampy nie ori nie sa super spasowane .. Na Twoim miejscu jezeli juz chcesz te auta to proponowalbym dopozyczyc od Cioci, Babci, Mamy lub tez banku 3-4k i poszukac na spokojnie auta... Moze nawet w niemcowni bo euro spadlo... ale nie kupowalbym nigdy z dolnych granic cenowych auta. .
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

13 Lut 2010, 10:13

hubertus___ napisał(a):http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11409713
dzwoniłem dzisiaj za 10000 sprzedaje:) ze zdjec wyglada ze zadbany:)

Hmmm... ze zdjęcia to mi wyglądana na bity z boku, z wymienionymi drzwiami albo dobrze wyklepanymi, ale obszary sąsiadujące czyli błotnik i tam gdzie powinny być 2 drzwi (ale nie ma bo to 2-drzwiowe auto) widać ślady amatorskiego klepania. Tak samo maska z przodu, od strony uderzenia odstaje bardziej nad lampą. Odpuść sobie ten egzemplarz, to wrak, chodzi o to że nie wiadomo jak się zachowa przy następnym uderzeniu w bok od strony kierowcy, czy np. spawy gdzieś przy drzwiach zrobione przez fachowca lakiernika-blacharnika pana Kazia z Pieńkowa Dolnego po 3 piwkach nie pękną dzięki czemu drzwi wlecą prosto na ciebie.

A3 za 10tys. to będzie jakiś truposz (tutaj cena tak niska bo nawet na zdjęciach widać że bity, na żywo może wyglądać jeszcze gorzej) i o Golfa IV też ciężko. Dobrze koledzy radzą, szukaj lepiej Astry... Nie ma jakiejś jakościowej przepaści między tym Oplem a VW czy Audi, a za 10tys. na pewno będzie w lepszym stanie.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

13 Lut 2010, 12:42

Nie wierz w te brednie, za 10 000 kupisz i A3 i Golfa IV - nawet za mniej jak sie dobrze targujesz, oba to auta w tej samej klasie z roczniko 1998 (12 LETNIE AUTA!!!) - ile maja kosztowac? 15 000? 20 000? Wiekszosc ludzi sie tutaj wypowiadajacych bazuje glownie na allegro lub innych internetowych serwisach, zo jest zgubne, po za tym sa ze wschodu Polski a tam ceny aut sa wyzsze, lub co gorsze maja wygorowane mniemanie o walsnych autach, czesto wyceniajac je ze wzgledu na przywiazanie, zawyzajac nie propopocjonalnie do zuzycia lub innych czynnikow, skoro jestes z lubuskiego to jedz do niemiec tam dostaniesz bez zadnego problemu a3 za 10 000.

UWAGA!! - dla wszystkich niedowiarkow - kumpel przegladal mobile de, i znalazl ogloszenie z a3 wlasnie 1.9 tdi , 1999 rocznik. z Berlina ale bez zdjecia, za nie cale 11 000 zł w przeliczeniu, zadzwonil okazalo sie ze dziadek nie potrafil zdjec wrzucic na aukcje, tego samego dnia w nocy pojechali po auta, transakcja blyszkawiczna, no i jednak mozna!! w Polsce tez dostaniesz ale jest oczywiscie wieksze ryzyko. Swoja droga z Lubuskiego do niemiec to rzu beretem. W niemczech tez trzeba uwazac od kogo kupuje sie auto, nie ufac slepo.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Corvette C3 Stingray
    Długa maska, wąska talia i zjawiskowy wygląd. Mowa o samochodzie Corvette C3 Stingray - kolekcjonerskim rarytasie. Choć od jego stworzenia minęło ponad 40 lat nadal zadziwia nowoczesną stylistyką i świetnymi osiągami. Samochód ...

13 Lut 2010, 13:05

Ech... Niemcy. Piękny kraj. Mieszkają tam sami emeryci i renciści, którzy swoje auta garażują, a nawet w garażu na noc przykrywają prześcieradłem, włączają ogrzewanie, a auto stoi na dywanie. Jeździć dużo nie jeżdżą, no bo oni nawet do kościoła bardzo nie chodzą (a już na pewno nie tak jak w Polsce), do lekarza nie jeżdżą, bo służba zdrowia w Niemczech taka, że to lekarz przyjeżdża do nich. A jako, że dziadek niemiecki już wiele nie może, to otwiera sobie garaż, stawia krzesełko i patrzy na rodzimy cud techniki.
Jak mu się znudzi, to sprzedaje Polakowi, a sam idzie do salonu Audi/Mercedes/BMW i kupuje następny. A że tanio sprzedaje? To kwestia wyrzutów sumienia, że w młodości dziadyga stał w karabinem w polskim obozie, no to niech ci Słowianie coś od niego mają.

A kiedyś za to słyszałem, że i od Turków w Niemczech można dobre auta kupić. Niemiec za 10 tys. zł sprzeda Ci jedno Audi A3, a Turek w tej samej cenie dwa w jednym! Także dobrocią Niemców zarażają się tam nawet mieszkający obcokrajowcy. Polacy podobno potrafią w tej samej cenie, albo i niższej sprzedać trzy w jednym :lol: Bo Polak potrafi, a jedyne róznice są przy wypadku, bo wtedy każde auto jedzie w swoją stronę :cool:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Lut 2010, 13:39

To, że są oferty po 10tyś to oczywiste. Znajomy kupił sobie w niemczech A3 1999 1.9tdi, z opłatami wszysło go około 23tyś. Wyposażenie wcale nie jakies "szał pyty" bo elektryka, climatronic i seryjne radio. Mówił, że widział duzo A3, które by go wyszły nawet poniżej 15tyś, podobne przebiegi, podobne wyposazenie, ale juz na pierwszy rzut oka było widac, że to typowe padaki. Jak ja bym miał kupic Golfa IV za 10tyś to wolałbym kupic za 8000 zadbaną III niz padake IV składaną z 2 innych. Taka mętalnosc polaka, jak by mu podstawili Golfa V za 20tyś zł to wezmie bo przecież to tanio...

Sam jakis czas temu sprzedawałem Golfa IV kombi mojego ojca, 1.9TDI 2002rok, polski salon 160tyś przebiegu, elektryczne 4 szyby, climatronic i w zasadzie tyle, auto poszło za 27tyś, było to w lipcu 2009:)

[ Dodano: Sob Lut 13, 2010 12:41 ]
PS: za 10tyś cięzko będzie kupic fabie z podstawowym wyposażeniem z pierwszych lat produkcji:)
MajkPZM
Zaawansowany

13 Lut 2010, 13:59

illusion napisał(a):UWAGA!! - dla wszystkich niedowiarkow - kumpel przegladal mobile de, i znalazl ogloszenie z a3 wlasnie 1.9 tdi , 1999 rocznik. z Berlina ale bez zdjecia, za nie cale 11 000 zł w przeliczeniu, zadzwonil okazalo sie ze dziadek nie potrafil zdjec wrzucic na aukcje, tego samego dnia w nocy pojechali po auta, transakcja blyszkawiczna, no i jednak mozna!!
Pewnie bezwypadkowy, garażowany i przebieg koło 160-170tyś albo nawet mniej? :mrgreen:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

13 Lut 2010, 14:14

Na illusiona trzeba przymknąć oko - on wierzy w OKAZJE ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

13 Lut 2010, 14:54

Kubuch napisał(a):
krikus napisał(a):nie no z tymi cenami to troche przesadziłeś, III dobrą to mozna za 3-4 tys

No teraz Ty trochę przesadziłeś. Za 3 tyś to się ładną dwójkę kupi. Ja wiem, że to chore ceny (między innymi dlatego nie mam G4) ale takie są :(
Stare relikty minionej epoki motoryzacyjnej typu Golf II, FSO 1500 itp rocznikowo i klasowo to się juz nie ceni tylko ...waży i przelicza wg wzoru: waga auta x cena złomu (ciężkiego) na skupie = wartość tegóż wehikułu nawet z tak majestatycznie widniejącym logo marki pojazdu :wink:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

13 Lut 2010, 16:25

Kubuch napisał(a):Na illusiona trzeba przymknąć oko - on wierzy w OKAZJE ;)

Albo nie lubie gdy ktos mnie nabiera i żąda za auto 200% jego wartosci.

A3 o ktorej mowilem, w dorbym stanie z przbiegiem 100 000, ciezko taka okazje znalezc ale jesli ktos szuka to znajdzie, skad te wasze przekoannie ze jak auto kosztuje sporo to musi byc dobre? Wlasnie dzieki wam wszyscy posrednicy zbijaja kase.. ehh smieszni jestescie.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

13 Lut 2010, 16:45

Kto normalny sprzedaje zadbane, pewne auto za połowe wartosci rynkowej? Nie znam człowieka, który by oddał cos innemu za pół ceny tylko dlatego, że zmienia auto, zobacz sobie ile czasem takie ogłoszenia z golfami za 12-15tyś potrafią leżeć na allegro, czasem i pół roku. Padaki nikt nie kupuje, dlatego wystawiają za 12tyś golfa IV a potem zjawia się jakis frajer, który zobaczy takie ogłoszenie i odrazu mówi, że Golfy 4 chodzą po 12tyś :roll:
MajkPZM
Zaawansowany

13 Lut 2010, 17:44

9 tysięcy km rocznie robione audi w dieslu po niemieckich autostradach :mrgreen: I jeszcze piszesz, że nie lubisz gdy Cię ktoś nabiera. Przecież ludzie w Polsce robią większe przebiegi jeżdżąc małymi benzyniakami segmentu B tylko do pracy i z powrotem. Jeśli ktoś by nawet miał taki samochód i chciał go sprzedać to wołałby sobie za niego przynajmniej 20 tyś zł.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Lut 2010, 23:37

mam na oku audi:) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
troche tylko boje sie przebiegu. jak myslicie 210000 to duzo jak na ten silnik?? ja robie ok 15-20 tys rocznie i mam zamiar z 4-5 lat nim pojezdzic osiagną ktos przebieg ok 300 000 bez wiekszych napraw??

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 22:46 ]
[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 22:46 ]
jak byscie mogli to zobaczcie linki o audi dzwoniłem za 10 000 sprzeda 1 golf 10500 o drugiego jeszcze nie dzwoniłem:)

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 22:48 ]
a co do audi:) to jak dzwoniłem to niby na błotniku sa jakies 3 rysy (ktos na parkingu zarysował) i małe wgniecenie za drzwiami

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 22:50 ]
a co do golfa 3 to ciezko tez znalesc jakis ładny same wiejskie tuningi:)

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 22:51 ]
wole kupic za 10000-11000 golfa iv 98 rok gołego nawet na stalowych felgach i powoli wszystko zrobic:)
hubertus___
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie