Audi a3 / golf iv do 10 000zł

15 Lut 2010, 23:05

hubertus___ napisał(a):mam na oku audi:) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
troche tylko boje sie przebiegu. jak myslicie 210000 to duzo jak na ten silnik?? ja robie ok 15-20 tys rocznie i mam zamiar z 4-5 lat nim pojezdzic osiagną ktos przebieg ok 300 000 bez wiekszych napraw??
Kubuch, Komandor i ACSznycel napisali Ci już co sądzą o tym audi więc po co dalej się dopytujesz? Cena jest śmieszna, już na zdjęciach widać, że samochód był klepany z lewej strony z przodu. Ile masz ofert na allegro a3 w tej cenie? Nie zastanawia Cię czemu te są takie tanie a inne 5-10 tyś droższe? Wiele osób napisało Ci już, że za te pieniądze nie kupisz zadbanych egzemplarzy podanych przez Ciebie aut. Poza tym ile byś chciał żeby 13 letnie auto miało przebiegu? Jeśli dalej będziesz kierował się takimi kryteriami jak do tej pory i nie zamienisz toku myślenia wpakujesz się w jakiegoś zajechanego grata ze zdrowo przekręconym licznikiem do którego będziesz cały czas dokładał. Za 10 tysięcy możesz kupić Renault Clio z 98 roku, a nie Audi A3.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Lut 2010, 23:24

tamtą audi odpuszczam. poczekam jeszcze moze trafi sie jakis golfik a jak nie to moze astra II 1.6 ??

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 23:26 ]
w sumie za polo w 2006 roku dałem 8000 i miało wtedy 10 lat i nie narzekam jeszcze nic sie nie zepsuło jedyne co zmieniłem to łacznik przy skrzyni biegow, klocki i co rok olej:)
hubertus___
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

15 Lut 2010, 23:38

Polo to nie Golf, zwłaszcza z silnikiem 60KM. Astra II to dobry wybór ale też musisz szukać zadbanej a nie kupować pierwszą lepszą. Oprócz tego możesz zobaczyć Seata Ibizę, Fiata Punto lub Bravo/a, Renault Clio II albo Megane I, Hondę Civic VI, Mazdę 323F II.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lut 2010, 01:11

hubertus___ napisał(a):mam na oku audi:) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Odpuść sobie ten egzemplarz, ale nie ze względu na przebieg (chociaż licznik i tak pewnie cofany, więc w rzeczywistości ma więcej) ale na stan karoserii z lewej strony, to nie są rysy zrobione na parkingu tylko jakieś poważniejsze akcje - przynajmniej wnioskując ze zdjęć. Audi A3/VW Golf to dobre auta, o ile nie bite:) Za 10tys. może być ciężko o przyzwoite A3 lub Golfa IV, no może jakiegoś łysego uda ci się wyrwać
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

16 Lut 2010, 21:31

[link do oferty na Allegro wygasł]
co myslicie o tym golfie:) ??

[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 21:39 ]
warto jechac go ogladnąc?? mam ok 200 km
hubertus___
Nowicjusz

16 Lut 2010, 21:56

Ja bym sobie nim głowy nie zawracał, widać że to padaka. Kierownica styrana jak sandały Mojżesza po przejciu przez pustynię, na pedałach nakładki bo pewnie wytarły się do zera, na siedzeniach pokrowce hmm, ciekawe czemu? Silnik 1.6SR też mi się nie podoba no chyba że Ci nie zależy na koszcie paliwa, bo to mniej niż 9 nie spali. No i cena też śmiesznie niska za ten rok, a wręcz bardzo śmieszna. No ale OKAZJA w końcu :mrgreen:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...

16 Lut 2010, 22:02

Pokrowce na fotele i kierownicę dobrze nie wróżą. Panel od radia też jest dość mocno zużyty. Oprócz tego te nakładki na pedały także dają do myślenia przez kogo auto było używane. Dodatkowo ani jednego zdjęcia prawej strony auta. Ja bym nie jechał.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lut 2010, 22:09

hubertus___ napisał(a):co myslicie

Myślę, że masz straszne ciśnienie na kupę złomu na 4 kółkach i zupełnie nie rozumiem dlaczego?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

16 Lut 2010, 22:32

hubertus___ napisał(a):co myslicie o tym golfie:) ??
Faktycznie jakiś podejrzanie tani jest, prawdopodobnie może byc coś nie tak z tym autem. Za tę kwote to cięzko bedzie dostać dobrego Focusa albo Astrę II z 99r.a co dopiero Golfa IV :shock:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

20 Lut 2010, 13:41

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[ Dodano: Sob Lut 20, 2010 13:42 ]
co myslicie o tym troche drozszy ale dal bym rade 1000 skołowac:)

[ Dodano: Nie Lut 21, 2010 21:36 ]
????
hubertus___
Nowicjusz