Audi a3 golf V czy mazda 3

12 Lis 2011, 14:20

Witam wszystkich!
W niedługim czasie zastanawiam się na zmiana samochodu. Moj budżet wynosi ok 50 000. ostatnimi czasy zacząłem zastanawiać się miedzy Audi a3 2.0 TDI 140km, Golfem V 2.0 TDI 170km a Mazda 3 2.0 150km. Proszę o pomoc w dokonaniu wybór.lecz chciałbym żeby to był opinie obiektywne i normalne.
blazej1928
Nowicjusz

12 Lis 2011, 14:26

Gdyby nie silnik 2.0 tdi to jednogłosnie byłbym za audi najładniejsze,najlepiej wykonane,swietne zabezpiecznie antykorozyjne,bardzo dobre własnosci jezdne.
Przemysl audi w benzynie przecież dzisiaj kupowanie diesla mija się celem ;)
Golf to w sumie audi w innej budzie więc mam podobne zdanie...
O mazdzie nie zabardzo się orientuję jednak z tego co wiadomo to też są bardzo dobre samochody
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

12 Lis 2011, 14:34

A dlaczego nie 2 litry? maja większą moc niż 1.9. A jeżeli chodzi o diesla po prosu się do nich przyzwyczaiłem i dlatego benzyna odpada.
blazej1928
Nowicjusz

12 Lis 2011, 16:29

No 2.0 TDI to srednio udana jednostka, pekajace glowice i nie tylko.
A BMW 118/120d? Albo Volvo C30?
[link do oferty na Allegro wygasł]
O takie o.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Lis 2011, 16:57

Volvo bardzo ładne i bardzo mi się podoba ale niestety 3 drzwiowe a to niestety stawia go na przegranej pozycji. Bmw tez odpada ze względu na markę nigdy mnie ona nie przekonywała. To proponujesz 1.9 TDi?
blazej1928
Nowicjusz

12 Lis 2011, 17:15

Ogolnie bym skreslil Golfa czy A3 jak chcesz diesla koniecznie, 1,9 TDI to motory na PD i sa jednak troche przestarzale, jak chodzi o kulture pracy, to dzieli ich przepasc do CR.

Alfa 147 jest jeszcze, autko wizualnie jest dosc ciekawe, silniki tez swietne - JTD fiata, jednak z Alfami jest roznie jak chodzi o bezawaryjosci znowu. No chyba ze Fiata Bravo.
Bravo by bylo chyba najrozsadniej wybrac, motor jak chcesz mocny to masz nawet 165KM.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A wspomniane Madzie 3 przez ciebie, to nie mam pojecia.

Domyslam sie ze szukasz Hatchbacka 5d? Focus tez jest, ale znowu II kupowac, gdy juz mozna kupic III, to tez troche kijowo.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda CX-3
    Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...

12 Lis 2011, 18:56

No to jak chcesz diesla to bierz 1.9 tdi może dosc stara konstrukcja ale za to udana,niezawsze to co stare jest złe ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

12 Lis 2011, 21:31

Jeśli masz do przeznaczenia 50 tys to brałbym Audi. Golfy są odrobine tańsze. W sumie to jeden i ten sam samochód ale mi osobiście sie audi bardziej podoba jeszcze w wersji sportback. Na temat mazdy mało wiem, ale słyszałem od kolegi bo jezdzi trójką że samochód bardzo fajny ale po 200tys km zaczął łapać luzy w lewym przednim kole i wymienił tą cześć z 2 mies temu i przy wymianie opon z tydz temu wulkanizator powiedział mu że ma luzy w tym samym kole co wymieniał. Nie wiem co jest tego przyczyną ale pisze to o czym słyszałem.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991