Audi A3, ocena oferty

03 Lis 2009, 20:40

Czy warto:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bo to rok 1999 czyli już prawie 11 lat, więc czy nie za stare i nie będzie zaraz wymagało ciągłych napraw ?
wiciu
Nowicjusz

03 Lis 2009, 21:21

Mimo, że samochód starszy polecam audi bardziej niż golfa 4.
Napraw może nie będzie wymagało ale silnika 1,6 nie opłaca się brać. 1,8 o mocy 125 km pali nie wiele więcej a buja się o wiele sprawniej. Jak benzyna t ja bym ci polecał 1,8 turbo ale jak koniecznie chcesz bez turbo to naprawdę lepszy będzie 1,8.
P.S 1,8 z gazem ewentualnym będzie w miarę chodzić a 1,6 w gazie to już tak nie bardzo.(chodzi mi o przyspieszenie
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

03 Lis 2009, 21:42

koczas napisał(a):Mimo, że samochód starszy polecam audi bardziej niż golfa 4.
Napraw może nie będzie wymagało ale silnika 1,6 nie opłaca się brać. 1,8 o mocy 125 km pali nie wiele więcej a buja się o wiele sprawniej. Jak benzyna t ja bym ci polecał 1,8 turbo ale jak koniecznie chcesz bez turbo to naprawdę lepszy będzie 1,8.
P.S 1,8 z gazem ewentualnym będzie w miarę chodzić a 1,6 w gazie to już tak nie bardzo.(chodzi mi o przyspieszenie

Dzieki za odpowiedź.
Samochod będzie użytkowany w 100% po mieście więc silnik 1.6 chyba nie będzie zły.
wiciu
Nowicjusz

03 Lis 2009, 22:07

Motor 1,6 jest w miarę trwały ale musisz się liczyć że w porównaniu z silnikami o pojemnościach i mocy podobnej, będzie palił więcej. Możesz się zastanowić jeszcze np nad astrą 2 ale w sumie tam zbyt dobrej benzyny nie ma i może nad fiatem stilo, focusem fordem i czymś z takim samym silnikiem jak audi czyli np seat toledo czy wspomniany golf 4.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

03 Lis 2009, 22:14

koczas napisał(a):Motor 1,6 jest w miarę trwały ale musisz się liczyć że w porównaniu z silnikami o pojemnościach i mocy podobnej, będzie palił więcej. Możesz się zastanowić jeszcze np nad astrą 2 ale w sumie tam zbyt dobrej benzyny nie ma i może nad fiatem stilo, focusem fordem i czymś z takim samym silnikiem jak audi czyli np seat toledo czy wspomniany golf 4.

Przewiduję, że będzie mi palił 10l/100 w mieście.
wiciu
Nowicjusz

04 Lis 2009, 14:25

wiciu napisał(a):Samochod będzie użytkowany w 100% po mieście więc silnik 1.6 chyba nie będzie zły.

Jak po mieście to starczy z powodzeniem. A 10 litrów wychla, chociaż zalezy jaką masz nogę, jak go będziesz dusić na światłach to na pewno Ci tyle spali.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roadmap E - samochody elektryczne od Volkswagena
    "Roadmap E" koncern Volkswagen rozpoczyna największą w światowym przemyśle samochodowym ofensywę w dziedzinie samochodów elektrycznych. Najpóźniej do 2030 roku Volkswagen dokona elektryfikacji całej oferty swoich ...
    Idzie wiosna - uwaga na biegaczy i rowerzystów
    W marcu dla wielu osób rozpoczyna się sezon aktywności na świeżym powietrzu. Biegacze zaczynają intensywne treningi do wiosennych imprez biegowych, a do wielu miast po zimowej przerwie wracają rowery miejskie. Na te ...

04 Lis 2009, 18:38

witam.jeżeli jest wszystko tak ładnie jak pisze i widac,to sie nie zastanawiaj.Toauto da ci jeszcze dużo radości,może nie jeśli chodzi o osiągi ale o całą resztę.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

04 Lis 2009, 18:49

Mam adi a 4 i jedynie co ci moge podpowiedzieć to sprawdż zawieszenie a po za tym bardzo dobre auta.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002