Audi A3 Ocena

19 Gru 2016, 17:18

Witajcie, co sądzicie o tym aucie:
[link do Gratka wygasł]

Rozmawiałem ze sprzedawcą, wydaje mi się że to handlarz, ale niby auto na polskim tablicach, ponadto wg mnie trochę drogo ale gość mnie wyśmiał że albo chce kupić dobre auto albo tanio :)
Jak myślicie jest sens? bo wiele osób mi mówi że na 1,8T zdrowe to konkretne pieniądze trzeba szykować, a mi na tym silniku zalezy bo fajnie osiągi a nie jest taki męczący jak TDI, można sobie lpg zamontować itd..
Jaka Wasza opinia?
Sopelek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 2007
Auto: Skoda
Silnik: tsi
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

19 Gru 2016, 17:24

Co z tego,że na PL tablicach? Ktoś mógł nawet oddać w rozliczeniu lub handlarz by odkupił auto i tak o to sposobem są PL tablice :)

Po wrzuceniu nr telefonu w google nie wyskoczyło nic podejrzanego,ani inne auta tylko filmik:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Osobiście nie dał bym 12k za 19 latka z 3D jak by był 5d można by myśleć ale jak taki się podoba to jedź obejrzyj.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

19 Gru 2016, 17:39

No też zastanawiałem się nad 5 drzwiami a nawet wersją poliftową, ale mnie uświadomiono że to nie 1,6 i że tutaj mam szukać dobry stan mechaniczny bo na porządku dziennym są stukające panewki czy turbo pokichane, więc lepiej 3 drzwi niż wymieniać silnik :D
za 1,6 bym na pewno tyle nie dał ale skoro to 1,8T zastanawiam się, przecież ludzie kupuję S3 1,8T 3 drzwiowe za 20 tys z 99 roku, jak tak sledze forum A3 no to chyba to nie jest zła oferta.
Bo boję się że zaczne szukać 5 drzwi i kupie grzmota na złom :/

A czy drzwi nie są podejrzane? bo tak jakby u dołu jest szerze od tej strony gdzie jest zamek a u góry właśnie gdzie trzyma zamek jakby lepiej dociągają? czy to norma? albo spasowanie przy zderzaku przód?
No i brak znaczka 1,8T ale może odpadł po 19 latach :D
Sopelek
Nowicjusz

19 Gru 2016, 18:42

1.8T to jakiś cud techniki, że osiągnął taką cenę?
S3 to jeszcze rozumiem, w pewnym stopniu jest "ikoną" ale tutaj masz po prostu starego kompakta, za którego przepłacasz.
Wysiliłem się nawet i znalazłem kilka, w mojej opinii lepszych, propozycji od pełnoletniego audi, którego cena jest uzasadniona wyłącznie pożądanym w tym kraju znaczkiem oznaczającym "prestiż, bezawaryjność i dobry gust właściciela". Niestety, na żadne z tych aut (włączając w to a3) szlaufy nie polecą
Linki przykładowe bo jakoś specjalnie szukać mi się nie chce ( jeśli w temacie pojawiło się "a3" to z doświadczenia wiem, że trudno Cie będzie odciągnąć od wyboru auta z jedynego słusznego koncernu)
focus st [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
astra opc [link do oferty na Olx wygasł]
bertone z turbem [link do oferty na Olx wygasł]
corolla, która na wysokich obrotach jedzie jak wściekła [link do oferty na Olx wygasł]
klasyczny krokodyl[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szybki, rodzinny sedan [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bolid młodzieży w coupe [link do oferty na Olx wygasł]
niespotykane mg zr [link do oferty na Olx wygasł]
alfa z busso <3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jest nawet zmotana vitara [link do oferty na Olx wygasł]
a na dokładkę konik [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Quo vadis Polsko? Tyle fajnych aut a każdy chce ałdi, które jest co drugim autem na parkingu :/
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Gru 2016, 19:26

Invi - zaczynam się o Ciebie martwić (w "pozytywnym" ... tego słowa znaczeniu) ... już mnie ilością i długością komentarzy przegoniłeś ;)

Ze Szwajcarii to praktycznie jak z USA ... tutaj masz ... auta ze Szwajcarii:
http://www.autazeszwajcarii.pl/auctions
http://www.samochodyzeszwajcarii.pl/
Z państwa, gdzie do ekstra kosztów sprowadzenia (czego nie ma w przypadku importu np. z Niemiec) dochodzi - 10% cło (czasami można uniknąć) i VAT (19% jak odprawa w Niemczech, 23% w PL) - który handlarz kupi bezwypadkowe auto z rynku, które ma swoją cenę?
A w 2014 frank był po 3,5 PLN.
W 2007 roku był epizod kursowy, gdzie frank kosztował ok. 2,2 PLN - wtedy sprowadzanie całych mogło się opłacać, ale poza tym okresem - nie ma bata.
Tak samo jak żaden samochód z USA, przy kursie za dolara ok. 4 PLN ... nie ma opłacalności - na handel.

Także dobra rada - jak coś jest z USA albo ze Szwajcarii ... to po prostu omijaj.
tomekdk

19 Gru 2016, 19:28

A że tak zapytam co ta rozmowa ma wnosić do tematu? że mam szukać auta wytanione w które włoże kupę kasy? byle nie Audi? :)
Dlaczego nikt nie chce łyknąć tej Asterki 200 konnej 9.900 do negocjacji? jak 5 tys ludzi oglądało?
Po co mi 21 letni Mustang z 4 litrowym silnikiem i dachem który pewnie cieknie?
Nie chce silnika większego niż 1,8, do tego rozwojowy by się przydał bo fajnie było by mieć więcej koni i auto tanie w utrzymaniu a nie zawias za połowę wartości.
BMW nie chce bo jak nie Audi to BMW tym bardziej...dla mnie odpada. Poza tym 2,5 litra silnik OC pewnie z 5 tys zł.

Interesuje mnie dobry stan, silnik max 1,8 (może być turbo), kompakt, o cenach części tanich i udana jednostka żeby się nie okazało że padał cały motor już w fabryce. Najlepiej z opcją lpg.
I nie chce czegoś co standardowo kosztuje 4 tys więcej a ktoś potrzebuje kasy albo licytacja komornicza i sprzedaje za cenę silnika 1,4 - 2 litrowy motor z 300 koniami, bo wolę nie zostawiać u mechanika trzech pensji nie mam tyle kasy :)

P.S. Panowie a co sądzicie o tym Clio?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Niby nie da się rozrzeszyć zbyt mocy ale zwinne małe autko, tylko że znowuż jednostka 2,0 :/
Tylko że hm..czasem latem wpadnie trasa nawet 300 km to nie wiem czy tym Clio nie padnę, do miasta ok ale na trasę?
Sopelek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...

19 Gru 2016, 20:01

Między 1.8 a 2.0 nie będzie mega odczuwalnej różnicy w OC
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Gru 2016, 10:21

Niestety zadbane 1.8T trzymają cenę,pamiętam jak u mnie w mieście była taka do wzięcia,rok 2003 stylizowana na S3,sporo porobione,wystawiona była za 27k i ostatecznie poszła za 25k w ciągu kilku dni.
Ogólnie patrząc na tą z linku za te pieniądze powinna być w super stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna