Audi a3 p8 1.6 mpi 2003 nie wchodzi na obroty

13 Sie 2019, 12:19

Witam panowie,
Mam problem z moja audi a3 p8 1.6 mpi 102 ps 2003 rok, samochód pali bez problemu lecz nie chce jechać do 3500 obrotów, czuć delikatne szarpania. Dodam ze wymieniłem już kable świece (oryginał ) filtr paliwa i powietrza, dodatkowo wyczyściłem pompkę w baku paliwa i dalej nic. Miał ktoś już taki problem ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
xwaterx
Nowicjusz

Zdjęcia: 5
  • 13 Sie 2019, 12:22

Na wolnych obrotach nie faluje lekko? Sprawdź jeszcze przepływomierz powietrza.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

14 Sie 2019, 09:31

Przepływomierz był czyszczony najgorsze jest to ze po podpięcia nie ma żadnych błędów jedyne co to czujnik jakości powietrza ale to myśle nie jest z tym powiązane a na niskich obrotach nie faluje
    xwaterx
    Nowicjusz

17 Sie 2019, 07:20

W 1.6 MPI BSE 102km nie ma przeplywki, podpinales pod kompa, jakies błędy? Zadnych bledow od lambdy? Trzeba sprawdzic czy pedal przyspieszenia i przepustnica pracuja w pelnym zakresie
    Raziel11
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
    Miejscowość: Wałbrzych
    Prawo jazdy: 21 03 2016
    Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
    Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

17 Sie 2019, 12:44

Bledy po podpięciu :
    17698 czujnik temperatury płynu chłodzącego silnik, wylot z chłodnicy zbyt niski sygnał (nieciągły) czujnik wymieniłem
    17925 główny przekaźnik usterka elektryczna (nieciągły)
    01592 czujnik jakości powietrza nieprawidłowość (stały)
    01274 silnik krokowy klapy prędkości własnej błąd mechaniczny
    00604 silnik regulacji klapy dławiącej zwarcie z biegunem dodatnim lub obwód
    xwaterx
    Nowicjusz

17 Sie 2019, 12:48

Ja bym sie kierowal w strone przepustnicy, jak jestes z dolnośląskiego to moge pozyczyc przepustnice na podmiane. Wazny blad jeat rowniez ten z przewoźnikiem, niestety jestem poza domem i nie moge teraz sprawdzic za co odpowiada i ktory to jest

Reszte bledow masz od climatronica
    Raziel11
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

II edycja programu edukacyjnego dla dzieci "Drogowe ABC"
      Z początkiem marca w przedszkolach w całej Polsce rozpoczęła się II edycja programu edukacyjnego "Drogowe ABC", organizowanego przez firmę Circle K Polska oraz Polski Czerwony Krzyż. Celem inicjatywy, która dotrze ...
      Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
      W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...

19 Sie 2019, 02:53

Widzę ze jesteś z walbrzycha, mógłbym podjechać jakoś w tygodniu do Ciebie tym autem, mam 25 km tylko, oczywiście za pomoc zapłacę dzięki i pozdrawiam
    xwaterx
    Nowicjusz

19 Sie 2019, 03:00

I mam jeszcze jeden problem z tym autem, po zgaszeniu auta na włączonej klimie chodzą bez przerwy wentylatory chłodnicy, natomiast kiedy klima jest wyłączona i auto zostanie zgaszone wentylatory nie chodzą, i teraz pytanie co może za to odpowiadać patrząc na te błędy które wyżej wymieniłem ?
    xwaterx
    Nowicjusz

19 Sie 2019, 03:04

Tak jak pisalem masz kilka bledow od climatronica, moze wiesza sie ktorys przekaznik
    Przepustnice mam luzem moge pozyczyc nie ma problemu
    Raziel11
    Stały forumowicz