Audi A3 problem z biegami

13 Cze 2011, 09:50

Witam, mam audi a3 1.9 tdi 110 km.
Zostało wymienione nowe sprzęgło (SACHS) auto przejechało 200 km i nie można wrzucić żadnego biegu na uruchomionym samochodzie potem został wymieniony wysprzęglik (SACHS)
zostało odpowietrzone i auto pojeździ dzień, dwa dni i z powrotem są problemy z biegami.

Czy ktoś może mi coś poradzić. Z góry dzięki.
Wieczor09
Nowicjusz

Miejscowość: Bielawa

13 Cze 2011, 12:16

Wieczor09 napisał(a):zostało odpowietrzone i auto pojeździ dzień, dwa dni i z powrotem są problemy z biegami.

Czyli wygląda na to że się zapowietrza.posprawdzaj czy nie ma gdzieś wycieku, lub luźnego przewodu do pompy sprzęgła.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

29 Cze 2011, 11:01

Dodatkowo została wymieniona pompa sprzęgła (SACHS) i dalej były problemy z biegami, ponownie została wymontowana skrzynia biegów, i nowe sprzęgło (cały komplet dwumasa) a wzamiast zostało zamontowane używany cały komplet. Biegi wchodzą jak masełko (nowe sprzęgło jest w reklamacji). :mrgreen:
Wieczor09
Nowicjusz

Miejscowość: Bielawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe modele Mitsubishi eK Wagon i eK Custom
    Firmy Mitsubishi Motors Corporation i Nissan Motor Co., Ltd. ogłosiły nazwy i zaprezentowały sylwetki nowych, wspólnie opracowanych samochodów segmentu mini przeznaczonych wyłącznie na rynek japoński. Sprzedaż ...
    Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...