Audi A3 problem z kontrolkami i elektryką

24 Lut 2019, 20:49

Witam
Znajomy próbował naprawić mi wczoraj tylną wycieraczkę, która włączała się kiedy chciała. Coś tam posprawdzał w bezpiecznikach (twierdzi, że niczego nie popsuł) ale od tej pory włączają się kontrolki abs-u, wspomagania kierownicy, świateł, uruchamia się przy starcie wentylator pod maską i jakby tego było mało to przestało działać ogrzewanie / chłodzenie. Ratujcie ludzie bo blondynka jestem i na samochodach znam się tyle co nic :(
janbur
Obserwowany

24 Lut 2019, 21:07

Jakieś zwarcie, zaprowadź do jakiegoś mechanika i niech sprawdzi to Ci.
gber44

26 Lut 2019, 16:59

Należy zacząć od sprawdzenia bezpieczników, skoro tam było grzebane o z tego grzebania się zrobiło takie coś. Może to być jakiś luźny bezpiecznik bądź luźny/wypalony styk któregoś bezpiecznika.
Kolejna rzecz to sprawdzić jakie błędy się pokazują.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Lut 2019, 20:50

Dziękuję za odpowiedzi. Chcę po prostu wiedzieć jak rozmawiać z mechanikiem. Takie fiku miku zrobić, że niby wiem o co chodzi :D Rozumiecie... zobaczy babę co się nie zna, to kit wciśnie i policzy jak za woły. Muszę improwizować haha
Pozdrawiam
janbur
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...