Audi a3 rok 2001 da się przerobić na elektryczny napęd ?

09 Kwi 2013, 19:48

czy da się przerobić audi a3 na napęd elekryczny tak aby mogła jeździć nim osoba z prawem jazdy kat. AM czyli od 14 roku życia hipotetycznie czy jest taka możliwość i jakie warunki trzeba spełnić aby było wszystko legalnie
czy opłaca się taki samochód jadący prędkością 45 km/h i ile trzeba wydać na taką przeróbkę
akumulatory silnik itp. ew. gdzie można dokonać takiej przeróbki :o
lukiaszek
Obserwowany

Auto: nie mam, chcę

21 Kwi 2013, 22:58

Średnio, elektryczne a3 było by niewiele lżejsze od fabrycznego (jeżeli w ogóle było by lżejsze). Przerobka kosztowała by pewnie ok 7 tysięcy złotych ale zasięg tego samochodu byłby dość śmieszny, nie mowiąc już o osiągach i tym, że moc maleje w każdej sekundzie pracy silnika (chyba żebyś jeździł na kablu :)).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

24 Kwi 2013, 13:14

Czytałem kiedyś o tym,da się przerobić praktycznie każde osobowe auto,jest nawet zakład dokonujący takich przeróbek na terenie Polski,o ile dobrze pamiętam, koszty zaczynają się od.30 tys zł(z akumulatorami).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...