Audi A3 TDI czy Golf 4 TDI 4/5 drzwi? Co lepsze?

15 Lut 2009, 21:54

Witam, zastanawiam się tylko nad dwoma autami, jak w tytule, czarny kolor, 5 drzwi, TDI 90 albo 110 lub 116 KM jak w przypadku Golfa.. co polecacie?

Mam 20 tys. zł. Audi A3 jest droższe niż Golf 4, mimo iż VW mają w tej cenie lepsze wyposażenie.

Czy te silniki są podobne? Wyglądają identycznie na 1. rzut oka..

Któryś model ma jakieś poważne minusy czy wady?

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Anmato, 15 Lut 2009, 22:03, edytowano w sumie 1 raz
Anmato
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

15 Lut 2009, 22:01

osobiscie golf Iv bardziej mi sie podoba z zewnatrz, natomiast wewnatrz bardziej urzeka mnie audi, lubie czuc sie dobrze w swoim aucie, dlatego bylbym bardziej za audi.
szybki708
Początkujący

15 Lut 2009, 22:09

W Audi jest czerwony kolor zegarów itp. To chyba męczy a jeśli nie to skupia uwagę niepotrzebnie.. w Golfie natomiast niebieski + czerwony.. pod kątem technicznym?
Anmato
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

16 Lut 2009, 15:39

Bierz ten który się tobie bardziej podoba,ja wybrałbym Audi,zdecydowanie!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Lut 2010, 15:39

tak, jezeli masz tyle pieniedzy i nie robi Ci roznica tam tysiaca czy dwoch w cenie, to bierz audi, mi tez sie kiedys bardziej podobal golf, ale tylko na zdjeciach, jak wsiadlem w komisie do tego i do tego od razu chcialem audi. sam tak sprobuj :)
harry56
Nowicjusz

Miejscowość: biala

09 Lut 2010, 21:50

Osobiscie wybralbym 110 koni gdyz 90 to troszke malo a te silniki 116 maja wrazliwe na lipne paliwo pomowtryskiwacze ktore czesto siadaja przy naszym polskim paliwie . Wszystkie te silniki posiadaja kola dwumasowe na ktore trzyba uwazac bo sa drogie przy kupnie zracaj uwage czy nie ma drgan podczas gwaltownego przyspiesznia , jesli jest wadliwe silnik moze miec takie zawirowania na biegu jalowym. Osobiscie tez wybralbym audiczke szczegolnie w 5 dzrwiach bardzo mi sie podoba jednak jest ich malo :lol:
tomekk19925
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo 2018 facelifting
    Toyota Aygo to japoński bestseller, opracowany z myślą o europejskim rynku w studiu projektowym Toyoty ED2 we Francji. Druga generacja tego modelu zadebiutowała w 2014 roku, a w 2018 roku auto przeszło gruntowny facelifting. ...