Audi A3 V8 2013r vs Bmw f30 2012r

17 Cze 2018, 17:41

Witam od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem auta do 40tys zł. kwota może być lekko wyższa, natomiast głównymi atrybutami jakimi się kieruje jest oszczędność oraz wygoda i system audio, kierując się tymi 3 parametrami skupiłem się na audi i bmw, mam do wyboru f30 5d 2.0 diesel 184km lub audi a3 v8 2013r 3d 2.0 tdi 150km może ktoś miał styczność z tymi autami? Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Tkorni
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 12 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

17 Cze 2018, 17:51

Tkorni napisał(a):Przebieg/rok: 10tys. km

Szczerze mówiąc nie wiem gdzie szukasz oszczędności przy kupnie diesla (drogie naprawy osprzętu a takie dwumasowe koło dostanie w tyłek mocno jeśli jeździsz po mieście - a tak wnioskuję po małym przebiegu)
Do tego koszty utrzymania, szczególnie w przypadku bmw zdecydowanie wyższe niż aucie "nie premium"

Już pomijam, że za 40k to kupisz przystanek a nie którekolwiek z tych aut. Jeśli nie masz 60k + kasa na ewentualne naprawy po zakupie to jakiekolwiek ciągnięcie tematu nie ma sensu.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Cze 2018, 20:00

Tzn. Znalazłem kilka ofert audi v8 w cenie 40-50 tys oczywiście zakładam ze auto nie będzie jeździć jak nowe z salonu i będzie wymagać napraw dlatego 10 tys. Na naprawy mogę przeznaczyć w tym momencie, BMW znalazłem z bardzo dużym przebiegiem bo ponad 280 tys. Za równe 40 tys. Było niby serwisowane w aso w Niemczech przez cały okres użytkowania, Wiadomo ze będę robić nieco większe dystanse po zakupie diesla i raczej będę robić je na autostradach nie koniecznie w mieście, odłóżmy kwestie finansowe na bok, co wybrać jeżeli chodzi o komfort i nagłośnienie audio ?
Tkorni
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 12 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

17 Cze 2018, 20:23

Należałoby zacząć od początku, a więc od odpowiedniego nazewnictwa. Chodzi Ci zapewne o taki model [link do oferty na Allegro wygasł], a wciąż piszesz o takim [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wiem, czepiam się, ale jak widać w tym przypadku to robi różnicę :ok:
Tkorni napisał(a):co wybrać jeżeli chodzi o komfort i nagłośnienie audio ?
tutaj musisz odpowiedzieć sobie na to pytanie sam, bo "komfort" jest pojęciem dość względnym. Miej na uwadze to, że to dwie różne filozofie napędu (przód/4wd vs tył), co już robi sporą różnicę.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOYOTA GAZOO Racing Trophy w Europie
    TOYOTA GAZOO Racing Trophy to nowe zawody dla właścicieli tylnonapędowego coupe GT86 w wersjach rajdowych i wyścigowych, wyprodukowanych przez TOYOTA Motorsport GmbH (TMG). Mieszcząca się w Kolonii firma jest m.in. siedzibą ...