REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rustin napisał(a):No dobra ale powiedzcie mi dlaczego o alfe trzeba tak dbac itd jak to każdy straszy?założmy że kupujemy tylko diesla,silnik jtd fiatowski który jest w wielu innych markach więc z jego eksploatacją chyba nie ma problemu,czy siedzi tam jakieś inne cudo?cześci eksploatacyjne takie jak klocki itp są droższe o przypuścmy 50zł niż do innych marek?bo nie rozumiem dlaczego alfa taka droga w utrzymaniu,oczywiście z silnikiem 1.9 jtd
rustin napisał(a):No dobra ale powiedzcie mi dlaczego o alfe trzeba tak dbac itd jak to każdy straszy?założmy że kupujemy tylko diesla,silnik jtd fiatowski który jest w wielu innych markach więc z jego eksploatacją chyba nie ma problemu,czy siedzi tam jakieś inne cudo?cześci eksploatacyjne takie jak klocki itp są droższe o przypuścmy 50zł niż do innych marek?bo nie rozumiem dlaczego alfa taka droga w utrzymaniu,oczywiście z silnikiem 1.9 jtd
Dishman napisał(a):Od razu widać, że to Fiat. Silnik fajny, ale sporo pali, niezłe wyposażenie, niska cena. Ale jest jak w typowo włoskim aucie. Raz palą Ci się wszystkie kontrolki i masz choinkę na desce rozdzielczej, a raz jest spokój, gdzieś tam nie działa jakiś przełącznik, rozlatuje się generalnie cały osprzęt, zawieszenie wymaga chyba włoskich dróg.
"Bo Alfa się psuje". Dlatego.. powie Ci to każdy kto miał w życiu tylko samochody niemieckie.
MajkPZM napisał(a):Miałem pare niemieckich, miałem Alfe i Fiata. Teraz mam japonczyka. Twoja głupia teoria legła w gruzach.
rustin napisał(a):Sorry za off top.Kolego qki 007 znalazłeś jakiegoś mechanika w zamościu lub bliskiej okolicy który się zna na alfach?