Audi A3 vs Alfa Romeo 147 co kupić

01 Lis 2009, 19:54

Niestety nie zgadzam się. Alfa jest bardzo dobrze wyciszona i z racji cichszej pracy JTD w środku jest też dużo ciszej.
Nie ma się co czarować, TDI to legendarna konstrukcja, ale akurat pod względem kultury pracy beznadziejna. Zresztą VW to zrozumiał.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Lis 2009, 20:18

Może nie do końca jest tak,na pewno kultura pracy pompo-wtrysków nie jest zadowalająca,może VW-agen pociągnął by jeszcze ten temat dłużej,tylko nie był w stanie przeskoczyć jednego ,normy emisji spalin.Koleżanka ma Audi 1.9 TDI ,słychać ten silnik z daleka.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Lis 2009, 20:39

Z daleka słychać ale w srodku prawie wcale:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

02 Lis 2009, 00:05

No właśnie słychać też w środku. W Fabii jak jedziesz to wrażenie jest jakbyś traktorem pomykał.
A już zimny diesel to makabra.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Lis 2009, 00:11

Tylko weż pod uwage, że fabia to auto za około 40tyś zł a my mówimy o audi A3 za około 90-100kafli.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

02 Lis 2009, 18:20

Niestety VW i jego pokrewne marki tak mają że ich diesle nawet po rozgrzaniu niewiele cichną i nadal wyraźnie słychać że to diesel pod maską pracuje.
Sam mam i wiem coś na ten temat.
Ekonomiczne i długowieczne ale też głośne, niekulturalne i nie zachwycające osiągami - to właśnie TDI rodem z Wolfsburga.

Na marginesie dodam że 100 konnego passka połykałem kiedyś jeśli dobrze pamiętam ze 2 lub 3 razy w życiu 90 konnym mondeo, o golfie 1.9 90 koni jakiego posiadał niegdyś mój kuzyn i jako młodzi nieraz żeśmy się ścigali - nawet nie wspominając.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na rower w kasku czy bez?
    Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...