Jako że rok temu kupowałem od młodego chłopaka Golfa IV "gti" 1,8T, powiem tak..i Audi A3 I gen i Golf 4 z tym silnikiem to b. fajne auta. Jeden jest tylko problem, nie kupisz tych samochodów do 7 tys a już do 7 z wkładem to w ogóle..
Prędzej nie wiem Golfa III 2,8 VR6 170 KM.
Po prostu nie da rady, ja kupiłem swojego z lutego 2000 r za nieco ponad 11 tys a początkowa cena 12 tys..także nie sądze aby nawet z 98 roku ktoś za 7 tys sprzedał czwórkę GTI czy Audi a3 1,8 Turbo, oczywiście jeśli mówimy o rozsądnym stanie technicznym a nie kawał złomu rozlatującego się.
Najlepiej przefiltrować ogłoszenia.
Poza tym zawsze jest jakiś wkład np zimą może paść akumulator, wątpie by poprzednik tydzień przed sprzedażą włożył nowiutkiego Boscha za 400 zł, czy zrobił kompletne zawieszenie.
Okaże się że np auto kiepsko się zbiera bo zatkany katalizator, nowy to ok 600-700 zł, albo można wyciąć ale kolejny wkład.
Zacznie coś tam niedomagać blacharsko, szczególnie klapa tył, progi i kolejne wydatki.
Mój ma teraz blisko 190 KM/290 nm i leci pięknie, ok 7,4 sek do setki ze stoperem w ręku
Natomiast oglądałem za 8 tys Audi A3/Golfy IV 1,8 T, sprzed 2000 roku i prawie każdy mnóstwo wycieków, palące się
kontrolki ABS-u, poduszki powietrznej, odzywający się rozrusznik przy odpalaniu, opony do wymiany bo łyse itd..rdza, malowane, szyby nieoryginalne, jedno Audi wyraźnie nie trzymało mocy bo jechało na moje oko jak 125 KM albo mniej a nie jak 150 KM...
Także moja rada jak Golf 4 albo A3 to raczej 1,6, 1,8 itd..diesel odradzam (za duże przebiegi i potem kręcenie, mocno sfatygowane auta - bo miały służyć do dalekich podróży itd..)
No albo Golf III..niezłe auto ale już stare.
Ogólnie wybrałbym Golfa IV - ma fajne światła i to każda wersja, w A3 przed liftem to takie mleczne prostokąty, do tego moim zdaniem czwórka ma nieco więcej miejsca i chyba fajniejsze fotele, ogólnie lepiej jakby się prezentuje.
1,8T czyli GTI dla czwórki ma fotele Recaro, drewniane wykończenie, u mnie jest też mini komputer, kluczyk scyzoryk (nie wiem jak w Audi), takie głupoty ale pokazują że jest coś fajniejszego jak dla mnie
To tyle jeśli miałbym coś napisać od siebie jako zorientowany w temacie.