Audi A3 - zapytanie ????

08 Cze 2011, 22:49

Witam, niedawno kupiłem swoje pierwsze Audi, a konkretnie

Audi A3 1,9 TDI rok produkcji wg. polskiego dowodu rej. 2002, według oznaczenia VIN rok modelu w Niemczech 2003.

110 KM/81 KW

Mam do was pytanie czy w moim modelu:

1. są pompowtryskiwacze czy pompa wodna ?

2. jest koło jedno czy dwumasowe ?

3. jaka podczas normalnej spokojnej jazdy w mieście powinna być temperatura silnika ?
bo u mnie jest powyżej 90 stopni, to normalne czy za dużo ?

Będę szalenie wdzięczny za odpowiedź na te 2 pytania.

Dzięki
Curioso
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

29 Sie 2011, 13:18

1. Z tego co mi wiadomo, ten silnik ma jeszcze pompę wtryskową, nie pompowtryskiwacze. Podaj oznaczenie silnika, znajdziesz je w bagażniku, na naklejce przy miejscu na koło zapasowe (np. AVG, ASK).
3. Jeżeli temperatura jest wyższa o 2-3 stopnie, to nie ma czym się martwić. Sprawdź poziom płynu w chłodnicy oraz jego kolor. Jeżeli jest bardziej purpurowy niż fioletowo-różowy, oznacza to, że jest konieczna jego wymiana.
Kotli
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Swarzędz
Auto: Audi A3 8L, 1.6 benz. 102 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Concept
    Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...
    5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
    Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...