Audi A3vs Seat Leon

17 Kwi 2010, 10:17

Tak. Szczególnie jeśli chodzi o jakieś "kluczowe" rzeczy dotyczące silnika, zawieszenia itp - oba auta bazują na Volkswagenie Golfie więc często się zdaża że kupując części do Audi, Seata albo Skody są one w kartonach z napisem "VW" :wink:

Oczywiście niektóre części będą inne, typu no nie wiem... hmm... lusterko boczne! Jak ci urwą, to głupio będzie kupić takie od Golfa do Leona/A3 :P Albo jakiś zdeżak czy coś...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

17 Kwi 2010, 10:48

ACSznycel napisał(a):Tak. Szczególnie jeśli chodzi o jakieś "kluczowe" rzeczy dotyczące silnika, zawieszenia itp - oba auta bazują na Volkswagenie Golfie więc często się zdaża że kupując części do Audi, Seata albo Skody są one w kartonach z napisem "VW" :wink:

Oczywiście niektóre części będą inne, typu no nie wiem... hmm... lusterko boczne! Jak ci urwą, to głupio będzie kupić takie od Golfa do Leona/A3 :P Albo jakiś zdeżak czy coś...

Zazwyczaj jest własnie całkiem odwrotnie, kupując częsci do VW dostajemy Skoda/Seat bo zazwyczaj z tymi logami są teansze od tych samych tylko brandowanych przez VW.

Stylizacyjne elementy nie pasują A3/Golf/Octavia/Leon.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

17 Kwi 2010, 12:55

no pytajac o podobne czesci mialem wlasnie na mysli silnik .

[ Dodano: Sob Kwi 17, 2010 13:07 ]
A mógłbym was prosić byście mi wypisali plusy i minusy tych 2 aut ,może to mi pomoze w podjęciu decyzji które kupić.

[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 14:43 ]
Wybór jednak padł na Audi A3 mam nadzieje ze będę zadowolony z tego samochodu.
Pozdrawiam i dziękuje za wasze opinie.
batman500
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...