Audi A4 1.8 97 problem z zapaleniem

08 Mar 2012, 01:03

mam problem z zapaleniem auta obojętnie czy jest zimne czy ciepłe ,a gdy już odpali to chodzi raz dobrze a raz jakby brakowało mocy.zdarza też się że gasnie po wrzuceniu na luz ,mam problem bo autem jestem w niemczech a do domu mam 1300km i nie wiem co zrobić.ostatnio jak jechałem gdy pusciłem i nacisnołem z powrotem gaz czuć było szarpnięcie jak by silnik dostał zastrzyk ,przy zapalaniu słychać też walenie w filtr powietrza .prosze o wmiare wyczerpujące odpowiedzi czy w tym stanie moge wracać .nie znam sie na mechanice dlatego opisałem to jak mogłem jeżeli ktoś ma jeszczejakieś pytanie odpowiem .
lester155
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 1991
  • 08 Mar 2012, 17:37

nie znam się bardzo dobrze na samochodach, jednak po Twoim opisie na sam początek sprawdziłbym świece czy jest iskra no i podpiął się do komputera może on jakiś błąd pokaże jeśli nie to jeszcze sprawdź immobilizer.
    Stworek
    Początkujący

Miejscowość: Mława
    Przebieg/rok: 30tys. km
    Auto: Opel Astra
    Silnik: 1.4 8v
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2000

09 Mar 2012, 00:38

byłem na kompie u niemca w warsztacie znalazł 8 błędow coś pokasował przyjechałem do pracy normalnie ale z powrotem już był problemy z zapaleniem a jak ruszyłem to wydawało się mi że jakby nierówno pracował .a gdzie szukać immob..... i co mam przy nim zrobić
    lester155
    Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 1991
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
      Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...