Audi A4 (1997 B5) - soczewka SOLAR + XENON , podejdzie ??

27 Mar 2009, 21:37

Witam wszystkich.
Mam pytanko odnośnie wymiany lamp przednich w samochodzie oraz podmianie normalnych seryjnych żarówek na Xenony.
Zakupiłem takie oto lampy :

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pomijając wszystkie komentarze typu, ze to nielegalne i swieci po oczach, bo o tym wiem i nie o to pytam, chcialbym dowiedziec sie tylko nastepujących rzeczy :

1. Klosze tych lamp nie sa szklane, to jakiegos rodzaju plastik. Czy włożenie żarników Xenonowych na przetwornicach może jakoś je uszkodzić ??
Chodzi mi głównie o temperature. Czy Xenony maja jakąś większą temperaturę działania ?? Czy może to jakoś uszkodzić lampę ?? (stopić czy coś) ??

Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
atomsa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Tak zmieniały się systemy bezpieczeństwa w samochodach
      Toyota i Lexus kojarzą się nie tylko z niezawodnością, ale również z bezpieczeństwem. Obie marki przez lata wypracowały szereg innowacyjnych rozwiązań, które zapewniły im taką renomę. Przyglądamy się najważniejszym ...