Audi A4 1998 td mrugająca kontrolka immobilaizera

08 Mar 2015, 13:26

Witam.Pojawił sie problem z immobilaizerem tz.co pare dni miga kontrolka immobilaizera i auto odpala na dwie sekundy i gasnie,to samo sie dzieje z innymi kluczykami,przyjechał znajomy podpiął komputer ale to nic nie dało,dopiero w internecie przeczytałem żeby w takiej sytuacji kilka razy zamknąć i otworzyć drzwi kluczykiem i faktycznie to działa,audi odpala ale problem pozostaje i prosze o poradę gdzie szukac usterki i co otwieranie i zamykanie drzwi ma sie do immobilaizera.Dodam że otwieranie pilotem nie pomaga.
wesoly1729
Nowicjusz

Auto: vw corrado

08 Mar 2015, 22:18

Prawdopodobnie problem siedzi w "czytniku" immo w stacyjce. częsty przypadek w A4. Tutaj masz opis co trzeba zrobić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Mar 2015, 23:11

dzięki za pomoc,a nie orientujesz sie dlaczego otwieranie drzwi kluczykiem pomaga tz. gasi kontrolke i wszystko działa?
wesoly1729
Nowicjusz

09 Mar 2015, 10:28

Szczerze powiem, że nie wiem - immo nie ma nic wspólnego z zamkami ani z centralnym. Zamek w drzwiach, zamek centralny, mogą mieć połączenie z alarmem. Ale immo, to tylko transponder w kluczyku, pętla indukcyjna w stacyjce i kod w sterowniku komputera. Jak jedno z tych trzech rzeczy jest niezgodne z drugim, to immo nie pozwoli uruchomić silnika.
Jesteś pewny, że to kontrolka z immo, a nie np. z alarmu?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Mar 2015, 12:21

napewno,był tez elektromechanik z laptopem i wyskakiwał błąd kodu ale nic nie zrobił,dopiero poszukałem w internecie i jakiś gosciu opisał podobną awarie i ten pomysł z otwieraniem drzwi kluczykiem,narazie pomaga ale tak jak napisałem problem pozostaje.
Dzięki za pomoc.
wesoly1729
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Essex Super Six 1927 rok
    Samochód jest klasycznym amerykańskim pojazdem z lat 20-tych. Koła z drewnianymi szprychami i duży 6-cylindrowy silnik. Essexy były najpopularniejszymi samochodami w Warszawie w branży taksówkarskiej! Pojazd ...