Audi A4 1998r. - przejazd kolejowy i problem

09 Lis 2011, 17:20

Witam. Otóż mam problem. Jechałem przez przejazd kolejowy z prędkością około 40-50km/h (spieszyłem sie) i w pewnym momencie pojzd wybiło do góry i opadł. Z pod maski wyciekał jakiś płyn + rozwaliło błotnik. Silnik odpalał ale po chwili gasł i straszny warkot jakby sie docierał. Zadzowniłem po znajomego i odholował mi samochód. Teraz pytanie co tak naprawde mogło się stać. Zakładam ,że rozwaliło miskę olejową to sa koszta około 150-200zł ale czy mogło rozwalić cos jeszcze?. Tutaj proszę o wasza pomoc i ewentualne koszty naprawy.

PS: Nie wiem gdzie to wrzucić więc wrzucam tutaj.
Laharos
Obserwowany

Auto: Audi

09 Lis 2011, 19:22

Nie wiem jak mocno ta miske rozwaliles i ile oleju wycieklo ale jak ci prawie caly olej wyciekl, to sie dziwisz ze silnik glosno chodzil? To sie nie da tak o powiedziec czy cos jeszcze skasowales sobie i tak musisz do mechanika z tym isc, niech zdejmie miske i zobaczy co i jak.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...