Audi A4 2.0TDI problem ze skrzynią Tiptronik

09 Wrz 2008, 22:51

Witam mam problem ze skrzynią biegów tiptronik w Audi A4 2005 tdi samochód ma przejechane 90000 km i z zimnego startu rusza płynnie. Skrzynia pracuje nienagannie , po przejechaniu dziesięciu kilometrów w mieście , około 20 min pracy silnika , gdy temperatura osiągnęła 90 stopni , auto zaczyna ruszać na skrzyżowaniu z lekkim szarpnięciem , podczas przyśpieszenia słychać jakieś dziwne krótkotrwałe tarcie lub (szczękanie) i lekkie szarpanie autem jakby chciał zrzucić i zaraz podbic bieg pomiędzy 30km -50km (odgłos przypomina mi prace skrzyń w autach rajdowych WRC ) po zatrzymaniu i zgaszeniu silnika oraz ponownym go uruchomieniu objawy ustępują skrzynia zaczyna pracować poprawnie aż przejadę następny etap i od nowa historia się powtarza. Inna sprawa jest na autostradzie kiedy po przejechaniu nawet 200 km z prędkością 140 km/h objawów tych nie ma !!!
Bardzo proszę o poradę co to może być i co z tym robić , chciałbym zasięgnąć trochę wiedzy zanim udam się z tym do jakiegoś mechanika , bardzo proszę o pomoc !
adamgluszczyk
Nowicjusz

Miejscowość: biała podl
  • 09 Wrz 2008, 23:10

czy ktoś mi doradzi warsztat gdzie mogę naprawić taką skrzynie profesjonalnie i mieć pewność że będzie lepiej a nie gorzej? w okolicach warszawa - poznań ?
    adamgluszczyk
    Nowicjusz

Miejscowość: biała podl

10 Wrz 2008, 08:39

Jak z warszawy to polecam kramerfullserwis.pl kramerfull serwis prowadzony przez pana Jacka , zadzwon do niego :) tel masz na stronie
    EXAL
    Aktywny
    Awatar użytkownika