Audi A4 2.0TDI problem ze skrzynią Tiptronik

09 Wrz 2008, 22:51

Witam mam problem ze skrzynią biegów tiptronik w Audi A4 2005 tdi samochód ma przejechane 90000 km i z zimnego startu rusza płynnie. Skrzynia pracuje nienagannie , po przejechaniu dziesięciu kilometrów w mieście , około 20 min pracy silnika , gdy temperatura osiągnęła 90 stopni , auto zaczyna ruszać na skrzyżowaniu z lekkim szarpnięciem , podczas przyśpieszenia słychać jakieś dziwne krótkotrwałe tarcie lub (szczękanie) i lekkie szarpanie autem jakby chciał zrzucić i zaraz podbic bieg pomiędzy 30km -50km (odgłos przypomina mi prace skrzyń w autach rajdowych WRC ) po zatrzymaniu i zgaszeniu silnika oraz ponownym go uruchomieniu objawy ustępują skrzynia zaczyna pracować poprawnie aż przejadę następny etap i od nowa historia się powtarza. Inna sprawa jest na autostradzie kiedy po przejechaniu nawet 200 km z prędkością 140 km/h objawów tych nie ma !!!
Bardzo proszę o poradę co to może być i co z tym robić , chciałbym zasięgnąć trochę wiedzy zanim udam się z tym do jakiegoś mechanika , bardzo proszę o pomoc !
adamgluszczyk
Nowicjusz

Miejscowość: biała podl
  • 09 Wrz 2008, 23:10

czy ktoś mi doradzi warsztat gdzie mogę naprawić taką skrzynie profesjonalnie i mieć pewność że będzie lepiej a nie gorzej? w okolicach warszawa - poznań ?
    adamgluszczyk
    Nowicjusz

Miejscowość: biała podl

10 Wrz 2008, 08:39

Jak z warszawy to polecam kramerfullserwis.pl kramerfull serwis prowadzony przez pana Jacka , zadzwon do niego :) tel masz na stronie
    EXAL
    Aktywny
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
      Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...