Z obydwoma miałem dużo do czynienia, a jadnym z nich poruszam się na co dzień więc się udzielę w temacie.
Cena części- do Audi pewnie tańsze w końcu pasują od VW za to więcej ich będzie potrzeba
![Twisted Evil :twisted:]()
do Mercedesa różnie to bywa te podstawowe są dość przystępne ale niektóre drobnostki potrafią kosztować spore pieniądze choć z dostępnością nie ma problemów.
Spalanie- 1.8 z LPG w C-klasie w 8 litrach w trasie bezproblemowo się mieści w mieście typu Kraków, Warszawa można liczyć to 9,5 do nawet 11 litrów zależy od korków. A4 średnio spala to pół litra mniej ale to głównie z powodu sporo niższej (o 100 kilogramów) wagi.
Awaryjność- Nie ma samochodów bezawaryjnych ale patrząc przez pryzmat statystyk i doświadczenia to większe prawdopodobieństwo na bezproblemową eksploatację daje Ci Mercedes.
Komfort- Tu przewaga C-klasy jest najbardziej widoczna, skomplikowane wielowahaczowe zawieszenie z przodu i z tyłu gwarantuje naprawdę dobre i ciche tłumienie nierówności a przy tym pozwala na zakrętach na znacznie więcej niż A4( oczywiście w wersji FWD).
Jedyne co mnie zastanawia to stan tego Mercedesa, wnioskuje, że są w podobnej cenie a cena przyzwoitej A4 z 1995r to około 10tys. zł C180 z 1997r ~15tys. więc coś musi być z nim nie tak. Jeśli kosztują podobnie to szala przechyla się w stronę Audi bo Mercedes w podobnej cenie będzie tych części potrzebował na pewno sporo a niektóre jak już pisałem tanie nie są.