Audi A4 95r. Znikneło podświetlenie Licznika Kilometrów

30 Mar 2007, 12:23

Witam. Wczoraj byłem na diagnostyce samochodu, to znaczy podłączyli mi kompa do autka aby sprawdzić co jest z AIR BAG bo nie gaśnie kontrolka . Ale to nie dotycy tego tematu. Chodzi mi oto że po wyjechaniu z warsztatu nie działa mi licznik przejechanych kilometrów. Mam Audi A4 z roku 95, jest tam elektroniczny wyświetlacz który zapalał się zaraz po otwarciu drzwi ... a teraz nie świeci wcale :cry: . Sprawdzałem bezpieczniki ale wszystkie są OK ... Czy ktoś miał już taki problemik jak ja ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Nikolas
Nowicjusz

30 Mar 2007, 12:26

A i dodam jeszcze że licznik po części działa bo jak spojrzy się z bliska pod odpowiednim kontem to widać że kilometry się nabijają no ale nie ba żadnego podświetlenia. Nie jest tak łatwo dostrzec stanu licznika. Myślałem że to może jakieś diody czy coś no ale przecież licznik jest elektroniczny więc pewnie nie ma tam żadnych diod podświetlających. Pomocy. Pozdrawiam
Nikolas
Nowicjusz

18 Cze 2007, 20:29

Naprawiam braki wyświetlania informacji na wyświetlaczach w samochodowych deskach rozdzielczych. Szczecin Tel. 661328022
Naprawiam braki wyświetlania informacji na wyświetlaczach w samochodowych deskach rozdzielczych.
MikeKenjiS
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

19 Cze 2007, 01:45

MikeKenjiS napisał(a):Naprawiam braki wyświetlania informacji na wyświetlaczach w samochodowych deskach rozdzielczych. Szczecin Tel. 661328022

Miło że robisz takie rzeczy, ale może zamiast reklamowania siebie byś coś doradził i odpowiedział na pytanie?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

21 Cze 2007, 10:08

Sprawdź przekaźniki w puszce z bezpiecznikami- któryś z nich powinien odpowiadać za m. in. podświetlenie licznika kilometrów...Jeśli są 2 takie same to podmień i w ten sposób sprawdzisz który jest spalony...
nic
cadd
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

27 Sie 2009, 17:49

Czesc

Poradziles sobie z tym licznikiem?????

Mam taki sam problem

wyciagnolem zegary i udalem sie po zarowke (ktora sie wczesniej spalila) skrecilem wszystko
i swiecila kontrolka air bag ale po 2 min gasla , teraz wiem ze wkradl sieblad przez to ze przejechalem bez zegarow . No i 2 problem z tym licznikiem identyczny przypadek
yankees17
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...

27 Sie 2009, 19:09

A wymieniles dwie zarowki bo z tego co kojarze sa tam dwie albo trzy.
W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

30 Sie 2009, 11:12

zgadza sie sa tam 3 zarowki wymienilem i licznik swieci:), ale znowu mi popalilo z tym ze przy zegarach ..kupie i zaloze
yankees17
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow

08 Sie 2010, 22:10

Nikolas napisał(a):Witam. Wczoraj byłem na diagnostyce samochodu, to znaczy podłączyli mi kompa do autka aby sprawdzić co jest z AIR BAG bo nie gaśnie kontrolka. Ale to nie dotycy tego tematu. Chodzi mi oto że po wyjechaniu z warsztatu nie działa mi licznik przejechanych kilometrów. Mam Audi A4 z roku 95, jest tam elektroniczny wyświetlacz który zapalał się zaraz po otwarciu drzwi ... a teraz nie świeci wcale :cry: . Sprawdzałem bezpieczniki ale wszystkie są OK ... Czy ktoś miał już taki problemik jak ja ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Czesc może masz przykręcone na podświetlaczu?
bart1968
Nowicjusz

Miejscowość: sosnowiec

08 Maj 2012, 08:03

Witam mam ten sam problem ze zniknelo mi podswietlanie licznika kilometrow bezpieczniki zostaly wymienione ale problem nie zostal naprawiony.jestem mlodym kierowca i troche sie nie znam;D gdzie te zarowki sa?to trzeba zdjac cala ta deske z tym platikiem i pod tym?
artezz23
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1989
Auto: Audi A4 B5, 1.8 125KM

17 Maj 2012, 14:59

Z wyświetlaczami elektronicznymi jest tak,wystarczy tylko niesymetrycznie wcisnąć zegar w gniazdo i zbyt silny docisk z boku potrafi zlikwidować wyświetlenie,spróbuj delikatnie wyciągnąć zegar,jeśli cyferki się pokażą,delikatnie go wciśnij z powrotem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Maj 2012, 18:52

dobra ale nie wiem jak to zrobic jestem zielony w te klocki xd ale zaraz pojde i troche podniose.ale powiem ci tak sory ze po imieniu podlaczylem radio do akumulatora xd na stale po pewnym czasie znikly zegary od kilometrow..nie wiem czy sie zwarcie nie zrobilo...no ale w sumie nie wiem bo podswietlenie deski jest...tylko nie ma podswietleni zegarow ale ok zobacze twoja rade
artezz23
Nowicjusz

17 Maj 2012, 22:31

mysle ze padla zarowka...no nic zdjolem deske ale nie potrafie jej wyjac i luknac bo kierownica blokuje ;) a na sile niec nie bede robic bo sila to rozwale.mysle ze to ta zarowka bo wszystko inne sie podswietla...tylko te kilometry nie xd ale nic zaprowadze do elektryka,a tatwoja rade probowalem nic z tego ;)ale dzieki
artezz23
Nowicjusz

18 Maj 2012, 14:23

Tam masz chyba tak,zwykłe żarówki podświetlajace ogólnie zegary oraz podświetlenie elektroniczne pokazujące zegar,przebieg itd.Jeśli nie działa tamto to oczywiście wystarczy tylko żarówki wymienić,wymień je wszystkie,nawet te dobre,z oczywistych względów.Jeśli ja wyjąłem zegar bez odkręcania koła kierownicy ,to sądzę,że tobie też się to uda.Tylko ja musiałem kierownicę trochę przekręcić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Maj 2012, 16:36

przekrecic?ja moge tylko regulacje w gore w dol ale to kicha xd i tak nie wiem poproboje jeszcze
artezz23
Nowicjusz