Audi a4 97- wyciek z klimatyzacji

13 Maj 2010, 15:22

Witam
Jaka może być przyczyna wycieku wody z klimatyzacji. Woda wycieka do środka samochodu od strony pasażera.
ryszard44_44
Nowicjusz

13 Maj 2010, 18:56

ryszard44_44 napisał(a):Jaka może być przyczyna wycieku wody z klimatyzacji

Odprowadzenie skroplin z klimy musisz sprawdzić pod tapicerką w nogach pasażera.
Wężyk powinien być pod prawym progiem w okolicy przedniego koła.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Maj 2010, 17:56

A wie ktoś może do czego jest gąbka przy wyjściu z parownika przy łączeniu z lejkiem bo zauważyłem ze w niej zbiera się woda i po jakimś czasie kapie do środka samochodu.
ryszard44_44
Nowicjusz

16 Maj 2010, 21:39

ryszard44_44 napisał(a):A wie ktoś może do czego jest gąbka przy wyjściu z parownika przy łączeniu z lejkiem

Jest to aby zapach nie dostawał się do środka i aby wiatr tamtędy nie zawiewał ( dla szczelności kabiny).
ryszard44_44 napisał(a): zauważyłem ze w niej zbiera się woda i po jakimś czasie kapie do środka samochodu.

Sprawdź dobrze ten odpływ - może być pęknięty skoro woda zbiera się w tej piance albo jest zbyt słabo osadzony - możesz też nałożyć na końcówke wężyk aby był dobry odpływ skroplin.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wyczyścić odbłyśniki i przednie lampy od środka?
    Przygotowałem dla Was instrukcję według której można samemu wyczyścić przednie lampy i halogeny wewnątrz razem z odbłyśnikami. Nie jest to trudne zadanie trzeba jednak uważać żeby nie uszkodzić lampy podczas rozbierania, ...