REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tak, nie mam doświadczenia, dlatego chcę się poradzić kogoś, kto się zna (i odpowiadając na prawdopodobne pytania: tak, poradziłem się taty, wujka, znajomego, ale dodatkowa osoba z internetu nie zaszkodzi).szybki napisał(a):Nie masz doświadczenia w motoryzacji
No mieszkam i tego akurat nie zmienięszybki napisał(a):mieszkasz w miejscu gdzie naprawy są bardzo drogie, w miejscu gdzie nie ma mechaników
To znaczy? Co jest nie tak z tym samochodem? Szybko się psuje, drugo naprawy, drogi w utrzymaniu?szybki napisał(a):wybierasz chyba sztandarowe g...no tego koncernu
Jakie samochody polecasz? Zależy mi na dużej pojemności bagażnika (często się przeprowadzam i muszę przetransportować praktycznie cały dom), a także nie chcę kupować 20-letniego samochodu, tylko coś nowszego.szybki napisał(a):Poszukaj czegoś prostego tak żebyś nie musiał się stresować
Nie i nie (chociaż myślę nad tym, żeby w przyszłości wrócić na stałe do polski, jednak na pewno nie w najbliższych kilku miesiącach)szybki napisał(a):czy masz tam na miejscu jakiegoś ogarniętego mechanika ? Czy wracasz do Pl od czasu do czasu tak żeby na spokojnie zrobić serwis ?
Chcę po prostu jechać. To wszystko.szybki napisał(a):potrzebujesz doznań ? A moż wsiadasz do auta i masz przejechać z punktu A do B ?
Obecnie 8000euro.szybki napisał(a):Jaki masz budżet ?
To znaczy, dla mnie samochód ma po prostu jeździć, ale i mieć jakiś komfort. Nie chcę wsiadać do starszego samochodu, gdzie są szyby na korbkę, etc. Dlatego szukam czegoś nowszego, co nie posiada wyposażenia premium, ale jakiś komfort zapewnia. Nie musi mieć podgrzewanych foteli, elektrycznej deski rozdzielczej, etc, ale przynajmniej taką kamerę cofania (co właśnie w 20letnich samochodach jeszcze nie znalazłem).szybki napisał(a):Co do aut 20 letnich to nie jest taki głupi pomysł jak się wydaje
Kolega ma dokładnie tę Toyote z 2008 i poleca. Sam nią jechałem raz i nie narzekałem (szukałem tej toyoty, ale nie znalazłem niczego w budżecie i w miarę blisko, nie chcę też jechać po samochód na drugi koniec kraju).szybki napisał(a):skończyło się na 10letniej Toyocie Avensis
Pomimo że budżet pozwala mi kupić samochód za 20000euro, to narazie właśnie wolę kupić coś tańszego. dlatego ograniczyłem się do 8 koła.szybki napisał(a):szedłbym w taniość
Napisałem że PO kilkunastu dniach (czyli konkretnie wczoraj) znalazłem ten samochód. I tak, nie wpisałem, ale zrobiłem to teraz i teoretycznie opinie są w większości pozytywne:franccc napisał(a):I przez kilkanaście dni nie wpisałeś w google'a "a4 b8 1.8tfsi opinie"?
Jak na razie, to napisała jedna osoba.hoderi145 napisał(a):Ile osób jeszcze ma Ci napisać, że takie audi z tym silnikiem to szrot?
Szukam każdej marki. Audi po prostu wydało mi się najlepsze z tego co znalazłem. Jak wspominałem, kolega ma Toyotę Avensis i poleca. Szukałem jej, ale nie znalazłem w miarę tanio i blisko.hoderi145 napisał(a):jak chcesz spokój, to szukaj Toyoty
Zobaczę, dziękuję.hoderi145 napisał(a): Taki i30 kombi
Kogucik1234 napisał(a):Ale z drugiej strony nie znalazłem niczego lepszego, więc albo będę musiał się wstrzymać i szukać dalej, albo zaryzykować.
Kogucik1234 napisał(a):Tak czy siak, postanowiłem pojechać trochę dalej i obejrzeć Toyotę Avensis. i myślę, że to lepszy wybór będzie:
https://www.autoscout24.nl/aanbod/toyot ... r-id=10390