Audi A4 B5 1.8T jako pierwszy samochód

17 Paź 2015, 21:50

Witam serdecznie

Jako że osiemnaste urodziny zbliżają się wielkimi krokami, a pieniążki odłożone oznacza to że przymierzam się do kupna mojego pierwszego samochodu. Szczęście lub nieszczęście padło właśnie na Audi A4 B5 z w/w silnikiem. Wydaje mi się że na początek będzie nawet za mocny ale to z czasem tą moc opanuje. Myślę żeby auto zagazować ponieważ chcę żeby to był mój codzienny transport do szkoły (10km w jedną stronę). Mój budżet to około 6-6.5 tys. bo jeszcze odłożone na naprawy, rejestracje i gaz. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania to jako że mieszkam jeszcze z rodzicami i pracuje z czego mam jakieś 400-500 zł więc wydaje mi się że będę miał za co zalać, opony zmienić i naprawić.

Bardzo spodobał mi się ten samochód
[link do oferty na Allegro wygasł]

Oraz ten ponieważ jest bardzo blisko Częstochowy (moja miejscowość)
[link do oferty na Olx wygasł]

Bardzo proszę o rady/opinie
Hado
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 09 11 2015
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Celica VII
Silnik: 1.8 VVTI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

17 Paź 2015, 22:53

Ogólnie widzę że wierzysz w cuda więc pomyśl że wybrałeś auto od handlarza za 4,9k na którym musi coś zarobić więc za ile je kupił w de... oczywiście można myśleć ze je dostał tylko nie wiem czy jest to realne... :mrgreen:

Powiem tak prosto z mostu ze swoim budżetem zejdź na ziemię i poszukaj czegoś bez turbo i bez 16tu wahaczy... :lol:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

17 Paź 2015, 23:54

Te auta to będzie jeden wielki problem, wg mnie każdy jeden mocno wymęczony i ja osobiście nie sądze by były w tak idealnym stanie, Po pierwsze silnik może niedomagać, turbo, nieszczelności itd..zapchany katalizator, już widze na wielu zdjęciach że drzwi odstają czyli pewnie sporo przygód było, przy takich przebiegach na pewno zawieszenie musiało przejść remont, a jak przeszło to cena za niska, bo przecież to nie kosztuje 200 zł..
Ja za swojego Golfa IV 1,8T 2000 rok dałem niespełna 11k, z doświadczenia powiem dodatkowo że jak ktoś jest pewny auta to go tak szybko za grosze nie puści, oglądałem za 8-9 tys golfy i to była masakra, drzwi ocierały o próg, każda szyba z innej parafii i masa wycieków, a do tego dziwne kontrolki na desce.

Nie wierz w pisane i jak masz blisko to jedź obejrzyj auta ale ja bym się na jakąś rewelacje nie nastawiał, może się okazać że auta zajeżdżone a sprzedawcy będą skłonni zejść jeszcze nieco z ceny ale co z tego..potem co? drugie tyle wkładu żeby to ponaprawiać?
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

18 Paź 2015, 10:06

Srebrna A4 dostała z przodu (zderzak krzywo spasowany,maska też jakaś dziwna) i kilka różnych odcieni lakieru ma..
Druga znośna ale zobacz na liczbe wyświetleń i nikt nie wziął za te śmieszne pieniądze?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Paź 2015, 10:31

Chłopie... 1,8T za 6-7tys.?
TO auto jest drogie w serwisowaniu, a Ty nie masz nawet na jego zakup i pewnie nie masz stałych dochodów ;)

Kup normalną tańszą markę i nie porywaj się z motyką na słońce. Z Audi to tylko 80tka zostaje.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

18 Paź 2015, 11:06

Najpierw zrób prawko a potem szukaj auta..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 czy Honda C-RV?
    W popularnym segmencie SUV-ów Honda C-RV i Toyota RAV4 są od lat liderami sprzedaży na amerykańskim rynku. Renomowana organizacja konsumencka Consumer Reports przeprowadziła badanie porównawcze obu modeli i ...

18 Paź 2015, 12:14

Za tyle to prędzej Passat B5 do ogarnięcia:
[link do oferty na Olx wygasł]
Z innych to jakaś Vectra B 1,8 2,0 przykładowo.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010